Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kur keliauti 2018 metais?

Nenumaldomai artėja naujieji, 2018-ieji, metai, o su jais – ir nauji planai, tikslai, iššūkiai. Tikriausiai, kaip ir daugelis žmonių, svajojate, jog kitais metais daugiau keliausite, pažinsite naujas šalis, jų kultūras. „Kelionių akademijos“ kelionių ekspertai linki, jog šias svajones jums pavyktų įgyvendinti. O tam, kad išsirinkti atostogas būtų lengviau, susipažinkite su keletu idėjų, kur galima apsilankyti 2018-aisiais metais.
Marokas
Marokas / Shutterstock nuotr.

Gruzija

Kaukazo kalnų didybė, slėniai, upės, ežerai, vynuogynai, autentiškos vyndarystės tradicijos, šimtmečius skaičiuojantys vienuolynai ir bažnyčios, jaukūs Juodosios jūros pakrantės miesteliai, nuostabi senamiesčių architektūra, draugiški vietiniai gyventojai – tokia yra Gruzija. Tai šalis, kurią lietuviai prieš keletą metų tarytum atrado iš naujo. Jau kuris laikas šį kelionių kryptis tampa vis populiaresnė, mat vis daugiau žmonių susipažįsta su Gruzijos grožiu ir įspūdžiais pasidalina su savo draugais.

2018-aisiais Gruzija ir toliau bus populiari kelionių kryptis. Kaip ir Lietuva, ši šalis ateinančiais metais švęs savo Nepriklausomybės šimtmetį, tad jei dar nesate buvę Gruzijoje, puiki proga aplankyti šią šalį ir taip paminėti abiejų tautų laisvės jubiliejų, tiesa?

Shutterstock nuotr./Gruzija
Shutterstock nuotr./Gruzija

Mauricijus

Mauricijus – tai salų valstybė, esanti Indijos vandenyne, maždaug 900 km atstumu į rytus nuo Madagaskaro. Didžiausia iš visų salų vadinasi taip pat, kaip ir visa valstybė – Mauricijus – ir tai tikrų tikriausias rojaus gabalėlis žemėje. Mėlyna jūra, balto smėlio paplūdimiai ir tropinis klimatas – Mauricijų aplankyti 2018-aisias rekomenduojame tiems, kurie nori pabėgti nuo rutinos, darbų ir pasimėgauti egzotišku poilsiu.

Beje, Mauricijus sužavės ir vandens sporto gerbėjus. Čia galima plaukioti burlentėmis, slidinėti, žvejoti, nardyti su akvalangu ar nardymo įranga. Rekomenduojame šią salą aplankyti ir jums.

Shutterstock nuotr./Mauricijus
Shutterstock nuotr./Mauricijus

Madeira, Portugalija

Esate aplankę daugumą Europos kurortų? Buvote Turkijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Bulgarijoje, Italijoje ir manote, kad šis žemynas jūsų nebenustebins? Jei taip, 2018-aisiais rekomenduojame nuvykti į Portugalijos pasididžiavimą – Madeiros salą. Esame tikri, jog šios salos grožis jus neabejotinai priblokš.

Madeira dažnai vadinama amžino pavasario sala. Visus metus čia vyrauja gaivus klimatas, džiugina žydinčios pievos ir sodai, o ore plevena levandų kvapas. Ši sala – vulkaninė kilmės, tad natūralių auksinio smėlio paplūdimių čia nerasite (yra keli dirbtiniai), visgi jus džiugins pilko smėlio pakrantės, skardžiai, kuriuos skalauja vandenynas, siauri kalnų keliukai, tūkstančius metų skaičiuojantys miškai, kriokliai. Išties egzotiškas kraštovaizdis.

Shutterstock nuotr./Madeira
Shutterstock nuotr./Madeira

Pietų Korėja

Jau visai greitai, 2018-ųjų vasario mėnesį, Pietų Korėjos Pjongčango kurorte vyks Žiemos olimpinės žaidynės. Dėl šios priežasties, Pietų Korėjos tiesiog negalėjome neįtraukti į šį sąrašą! Jei į šį didžiulį sporto renginį planuojate vykti ir jūs, norime priminti, jog Pietų Korėja įdomi ne tik dėl olimpinių žaidynių: čia pamatyti ir nuveikti tikrai yra ką.

Tai egzotiška, kiek paslaptinga šalis, kurioje gausu kontrastų: čia išlikusios tiek senosios tradicijos, tiek pasiektas stulbinantis ekonomikos ir technologijų augimas. Viešėdami Pietų Korėjoje, jūs išvysite tiek šiuolaikiškumu alsuojančius didmiesčius, tiek jaukius tradicinius kaimelius. O kur dar įspūdingas kraštovaizdis: pušynais apaugę kalnai, sodriai žalios spalvos ryžių laukai, rūko apgaubti salynai, arbatų plantacijos, ugnikalniai, įspūdingi nacionaliniai parkai. Pietų Korėja – tai šalis, kurioje tikrai verta pasisvečiuoti.

Shutterstock nuotr./Pietų Korėja
Shutterstock nuotr./Pietų Korėja

Čilė

Visada svajojote nuvykti į Pietų Ameriką? Kodėl 2018-aisias neaplankius Čilės? Ši šalis, ateinančiais metais, švęs savo 200-ąsias nepriklausomybės metines, tai gal tapti puikia proga nukeliauti į ją, ar ne?

Čilė tikrai sužavės tuos keliautojus, kuriems patinka kontrastinga gamta. Andų kalnai pribloškia savo didybe, Atakamos dykuma nustebina mėnulį primenančiu kraštovaizdžiu, Ramiojo vandenyno pakrantės žavi povandeninio pasaulio turtais. O kur dar atogrąžų miškai, derlingi vynuogynų slėniai, ugnikalniai, ledynai, sraunios upės... Kaip ir Čilė kraštovaizdis, taip ir klimatas – kontrastingas. Visoje šalyje galima išskirti net septynis pagrindinius klimato tipus. Tad jei planuosite kelionę į Čilę, nepamirškite pasiimti įvairių rūbų: tiek šiltų, tiek vasariškai lengvų.

Shutterstock nuotr./Čilė
Shutterstock nuotr./Čilė

Pietų Afrikos Respublika

Vis daugiau lietuvių, svajojančių pabuvoti Afrikoje, vyksta į Pietų Afrikos Respubliką. 2018-aisiais ši šalis tikrai nepraras savo populiarumo, mat čia susipina tiek turtinga žemyno gamta, gyvūnijos pasaulis, tiek pažangios technologijos ir šiuolaikiški miestai.

Jei nuspręstumėte nuskristi į PAR, būtinai apsilankykite Kriugerio nacionaliniame parke. Tai – saugoma gamtos teritorija, esanti šalies šiaurės rytuose. Šiame parke išvysite Afrikos savanas, sausuosius miškus, varpinių augalų pievas, Limpopo upę. Jei pasiseks, pamatysite afrikinių dramblių kaimenę, žirafas, liūtus, raganosius, leopardus, begemotus ir daug kitų Afrikos gyvūnų. Tikrai unikali patirtis.

Praleidę laiką laukinės gamtos apsuptyje, nepamirškite nuvykti ir į didžiausią PAR miestą – Keiptauną. Tai – be galo šiuolaikiškas miestas, kontrastuojantis su žmogaus rankų nepaliestu Afrikos kraštovaizdžiu. Apžiūrėkite žymųjį Stalo kalną, pasimėgaukite puikiais paplūdimiais, aplankykite kitas miesto įžymybės.

Shutterstock nuotr./PAR
Shutterstock nuotr./PAR

Naujoji Zelandija

Lietuvą nuo Naujosios Zelandijos skiria beveik 18 tūkst. kilometrų! Tad jei jūsų kitų metų tikslas – aplankyti tolimą šalį, Naujoji Zelandija turėtų būti vienas iš jūsų pasirinkimų.

Tai šalis – galinti pasigirti akinančio grožio kraštovaizdžiu, kurį itin išgarsino garsioji „Žiedų valdovo“ trilogija. Ugnikalniai, kanjonai, fjordai, geizeriai, požeminės upės, spindinčios kalnų viršūnės – abejingų Naujosios Zelandijos gamta tikrai nepalieka. O kur dar įdomi kultūra, kurioje galima atrasti tiek europiečiams būdingo mentaliteto, tiek egzotiško polineziečių būdo.

Shutterstock nuotr./Naujoji Zelandija
Shutterstock nuotr./Naujoji Zelandija

Kinija

Viena didžiausių pasaulio valstybių pagal plotą bei didžiausia pagal gyventojų skaičių – Kinija. Tai sparčiai modernėjanti šalis, keliautojams galinti pasiūlyti tiek šiuolaikiškus didmiesčius, tiek žmogaus rankų nepaliestus gamtos kampelius. O taip pat – tūkstantmečius skaičiuojančius istorinius ir kultūrinius lankytinus objektus.

Dėl šių priežasčių Kiniją kasmet renkasi daugybė keliautojų, tad jei ieškote didelę įvairovę galinčios pasiūlyti kelionės krypties – Kinija neabejotinai gali tapti puikiu pasirinkimu.

Shutterstock nuotr./Kinija
Shutterstock nuotr./Kinija

Marokas

Marokas – dar viena, vis labiau populiarėjanti kelionių kryptis. 2018-aisiais ši šalis ir toliau bus lankoma turistų, norinčių pažinti žavingus imperatoriškus miestus, rytietiškas architektūrines dekoracijas, šurmuliuojančius turgus, kuriuose gausu įvairiausių spalvų, kvapų, garsų.

Visada svajojote pabuvoti Sacharos dykumoje? Jei taip, Maroką jūs tiesiog privalote aplankyti. Turistams Sacharos dykumoje siūlomi žygiai kupranugariais, kurių metu išlydima arba pasitinkama saulė. Na, o tiems, kurie nori pajusti tikra gyvenimą dykumoje, organizuojami ilgesni žygiai su nakvynėmis autentiškuose barberų nameliuose. Išskirtinė patirtis!

Shutterstock nuotr./Marokas
Shutterstock nuotr./Marokas

Kelionių akademija – ieškantiems įsimintinų kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius