Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurios dvi ES šalys kovoja dėl lankomiausios pasaulio vietos titulo?

Kasmet Europoje apsilanko daugiau kaip 500 mln. turistų, tačiau į kurias iš 44 šalių jie renkasi vykti? Analitikos ir konsultacijų bendrovė „GlobalData“ išsiaiškino, kuri šalis Europoje yra lankomiausia.
Nica, Prancūzija
Nica, Prancūzija / 123rf.com nuotr.

Daugelį metų Prancūzija dažnai užimdavo pirmąją vietą, o dabar ji taip pat ketina susigrąžinti lankomiausios pasaulio šalies titulą, rašoma „Euronews“.

Kuri šalis pasaulyje yra labiausiai lankoma?

„GlobalData“ duomenimis, prieš COVID-19 pandemiją Prancūzija buvo lankomiausia pasaulio šalis, 2019 m. pritraukusi 88,1 mln. lankytojų.

Pirmąją vietą 2021 m. užėmė Ispanija, tačiau Prancūzija ją aplenks, nes 2022 m. sulaukė 66,6 mln. tarptautinių lankytojų.

„Prancūzija, kaip ir Italija bei Ispanija, sudaro reikšmingą Vakarų Europos augimo dalį, – sako „GlobalData“ kelionių ir turizmo analitikė Hannah Free.

– Šią šalį mėgsta ne tik keliautojai iš Europos, ypač iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir Belgijos, bet ir svečiai iš tolimesnių šalių, įskaitant Kiniją ir Jungtines Amerikos Valstijas.“

„GlobalData“ duomenimis, tikimasi, kad 2022–2025 m. tarptautinių atvykėlių į Prancūziją skaičius kasmet augs 12,1 proc.

Bendrovė prognozuoja, kad iki 2025 m. Prancūzija pritrauks apie 93,7 mln. tarptautinių keliautojų per metus, taip įtvirtindama lankomiausios pasaulio šalies titulą.

Kodėl Prancūzija yra populiari turistų lankoma vieta?

Pasak „GlobalData“, vienas didžiausių Prancūzijos traukos objektų yra transportas.

Keliauti tarp didžiųjų miestų yra palyginti lengva, nes yra greitųjų traukinių susisiekimas. Prancūzija taip pat turi gerą susisiekimą su kitomis Europos šalimis tolimojo susisiekimo ir naktiniais traukiniais.

123rf.com nuotr. / Paryžius, Prancūzija
123rf.com nuotr. / Paryžius, Prancūzija

Šiais metais pradėsiantys kursuoti nauji miegamieji traukiniai veš keleivius iš Paryžiaus į Vieną, Berlyną ir Milaną, o 2024 m. sostinė bus sujungta ir su Barselona.

Kuri šalis pasaulyje yra antra pagal populiarumą?

Lankomiausių pasaulio šalių reitinge Ispanija nedaug atsilieka nuo Prancūzijos.

Nors per COVID-19 pandemiją visose šalyse lankytojų skaičius sumažėjo, Ispanija sugebėjo aplenkti Prancūziją ir užimti pirmąją vietą – ją aplankė 26,3 mln. lankytojų.

Tikimasi, kad per ateinančius kelerius metus ji paseks Prancūzija ir pritrauks dar daugiau turistų.

123RF.com nuotr. / Barselona, Ispanija
123RF.com nuotr. / Barselona, Ispanija

„GlobalData“ duomenimis, manoma, kad iki 2025 m. Ispanija pritrauks 89,5 mln. tarptautinių lankytojų.

„Ateinančiais metais lankytojų srautai į Prancūziją ir Ispaniją išliks dideli, o festivaliai, kultūra ir gastronomija bus pagrindinis turistų traukos objektas, – sako H.Free.

– Abi šalys turi ką pasiūlyti lankytojams, pasižymi unikalia kultūra, virtuve ir atmosfera. Be to, abi šalys yra gana didelės, jų kraštovaizdis įvairus ir įvairialypis, be to, kiekviena iš jų turi savo unikalią pakrantę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius