-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kviečia iš naujo atrasti Molėtus: įvairios pramogos ir „darbostogos“

Reklamose puikuojasi viena už kitą gražesnės nuotraukos, socialiniuose tinkluose mirga įvertinimai, parodose ir tinklaraščiuose – originalios istorijos. Tad kaip planuojate savo keliones ir išsirenkate lankytinas vietas?
Molėtai
Molėtai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Molėtai Pramogos

Dvejones ir ilgus aritmetinius kelionės planavimus Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras pranešime spaudai kviečia iškeisti į tikras patirtis – tik Molėtuose atrasite Molėtus.

Atviras kvietimas į Molėtus, kai yra, ką atrasti

„Apie savo kraštą galime kalbėti daug. Vieną istoriją keistų kita, rekomendacijų, kuriomis norėtume ir galėtume pasidalinti, atrodo neišsemiama. Tik visada geriausia tai patirti patiems ir įsitikinti, dėl ko visi taip myli Molėtus, – pasakoja centro direktorė Daiva Kulienė.

– Todėl šiemet skelbiame, kad Molėtus rasite Molėtuose. Mūsų turizmo informacijos centrai padės lengvai suplanuoti kelionę, o viską pamatyti ir patirti galite tik patys.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Molėtai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Molėtai

Eiti, stebėti, skanauti, patirti, pažinti – Molėtai kiekvieno skoniui, norams ir įvairiems keliavimo būdams. Keliautojams šis kraštas visuomet buvo draugiškas – muziejai, edukacijos, virtuali erdvė ir šventės, kurių šiemet tikrai nestigs. 2022-ieji Molėtuose pažymėti gražia sukaktimi – vasario 17 d. sukanka 635 metai nuo miesto vardo paminėjimo.

Šventinę savaitę tęs sugrįžtanti unikali, jau 26-oji žiemos žūklės šventė Mindūnuose. Laukti liko nedaug – vasario 19 d. Mindūnai taps tikra Ežerų krašto sostine. Čia susirinkusių lauks ne tik edukacijos ir žaidimai, tradicinės žuvienės, atviras Ežerų žvejybos muziejus, koncertas žiemos scenoje, bet ir poledinė žūklė, žūklavimas traukiamaisiais tinklais.

Kiek vėliau, su vasaros šiluma birželio mėnesį į miesto gatves sugrįš Molėtų miesto šventė. Taip pat Molėtų svečiai bei gyventojai jau trečiąjį kartą bus pakviesti į Pasimatymo šventę po žvaigždėtu rugpjūčio dangumi, o visiems naujiena taps populiariosios klasikinės muzikos koncertas.

Kiekvienas gali būti atradėjas

Specialiais pasiūlymais žadama nustebinti šeimas ir žvaigždžių tyrinėtojus. Pabėgus iš didžiųjų miestų šviesų ir šurmulio, čia atsiveria dangaus ir atostogų erdvių platybės. Keliautojai galės atrasti išskirtinius pasiūlymus – žvaigždėtoms naktims, kelionėms su mažaisiais ar įvairias galimybes tapti atradėjais.

Atradimais pasipildys ir naujoji Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro ekspozicija – animatorių pagalba atgis senoji turgaus aikštė. Centro virtualioje erdvėje bus galima susipažinti su senąja vietos žydų kultūra ir kulinarija.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Molėtai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Molėtai

Muziejai, pramogų zonos keliautojų taip pat lauks atsinaujinę. „Žalvario parke“ bus galima ne tik smagiai keliauti, tačiau ir iškylauti. Lietuviškuoju Disneilendu pramintame parke akimirksniu prabėgs visa diena. Molėtų technikos muziejus dar labiau išplėtė savo teritoriją ir jį papildys dvi naujos ekspozicijų salės.

Inturkės miestelyje vėl atgims Bonos Sforcos gastronominė kelionė ir edukacijos, o prieš metus nukaldintos pirmosios turizmo valiutos monetos, molitai, toliau sulaukia keliautojų susidomėjimo.

Dirbti ir ilsėtis Molėtuose

Dar praėjusių metų rudenį šūkiu „Darbas ne vilkas, į mišką nepabėgs, bet jūs galite!“ Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras kartu su įvairiomis apgyvendinimo įstaigomis rajone paskelbė darbostogų akciją.

Vienas pasirinkimas, dvi galimybės – dirbti ir ilsėtis Molėtuose. Kaimo turizmo sodybos, viešbutis, svečių namai kviečia Molėtuose ne tik gerai praleisti laisvą laiką, bet ir pakeisti darbo aplinką į gamtos biurą, o viešosios bibliotekos bibliobiure – dar daugiau kūrybinių ir darbo erdvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius