Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lansarotės vizitinė kortelė – turiningas ir patogus poilsis visai šeimai

Patogų poilsį mėgstančias šeimas su vaikais Lansarotės sala vilioja it bites medus. Paaiškinti paprasta: čia ne tik apstu įspūdingų, vietomis, atrodytų, nė nežemiško grožio vaizdų, bet ir netrūksta pramogų, kuriomis noriai mėgaujasi ir mažieji, ir jų tėveliai. Bent kartą Lansarotėje atostogavusios šeimos pasakoja, kad čia patirtų įspūdžių užteks ilgam, o noras sugrįžti dar kartą niekaip neblėsta.
Pramogos Lansarotėje
Pramogos Lansarotėje / 123RF.com nuotr.

Šeimoms pritaikyti viešbučiai

Kaip pasakoja tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ mokymų centro vadovė Roberta Vološinaitė, Lansarotės sala – ideali vieta pailsėti visai šeimai. „Čia apstu kurortų, puikiai tinkančių ramiam poilsiui. Labiausiai šeimų mėgstami – Plaja Blanka, Kosta Tegisė. Didelė dalis viešbučių turi puikias, išvystytas infrastruktūras, tinkančias poilsiui su vaikais, dideles žalias teritorijas, įvairiems turistų skoniams patenkinti tinkantį maitinimą. Saloje – daug lankytinų vietų ir pramogų, puikūs keliai ir takeliai, tinkantys dviračių visos šeimos žygiams ir pažinčiai su gamta“, – vardija mokymų centro vadovė.

123RF.com nuotr./Viešbutis Lansarotėje, Plaja Blanka
123RF.com nuotr./Viešbutis Lansarotėje, Plaja Blanka

R. Vološinaitė pasakoja, kad dalis viešbučių Lansarotėje stūkso tiesiog prie pat vandenyno ir yra visiškai pasiruošę priimti net pačias didžiausias šeimynas: turi specialiai pritaikytus vaikų žaidimo kambarius ir aikšteles, vaikų ir paauglių klubus, pramoginius renginius, vaikų diskotekas, personalą, paruoštą darbui su vaikais, atskirą vaikų meniu (o kartais ir atskirą vaikų valgymo zoną), baseinus, pritaikytus mažiesiems ir kiek ūgtelėjusiems vaikams, o kai kurie – ir vaikų itin mėgstamus vandens kalnelius.

„Lansarotėje gausu viešbučių, siūlančių poilsį su „Viskas įskaičiuota“ sistema. Taigi vaikų norai – užkandžiauti tarp valgymų arba gauti gaiviųjų gėrimų – bus patenkinti“, – sako R. Vološinaitė.

123RF.com nuotr./Viešbutis Lansarotėje
123RF.com nuotr./Viešbutis Lansarotėje

Poilsis kerinčios gamtos apsuptyje

Jei ramus poilsis viešbutyje pabos, šeimynos netruks rasti viliojančių pramogų gamtoje. Jų čia – kiekvieno skoniui.

Ko gero, niekad neprailgs jaukūs pasivaikščiojimai smėlėtuose paplūdimiuose, kurių saloje, žinoma, apstu. Ypač verta aplankyti Lansarotę garsinančias juoduoju smėliu užklotas pakrantes – galima net suabejoti, ar šis peizažas tikras.

123RF.com nuotr./Lansarotė, Ispanija
123RF.com nuotr./Lansarotė, Ispanija

Matyt, labiausiai Lansarotė garsėja ugnikalnių gausa – jų čia „miega“ per 100. Be to, tai viena gražiausių Kanarų salyno salų, garsėjančių vulkaniniu landšaftu. Verta aplankyti Timanfaja parke esančius „mėnulio kraterius“, sustingusios lavos laukus.

123RF.com nuotr./Kelionė kupranugariais Timanfaja nacionaliniame parke Lansarotėje
123RF.com nuotr./Kelionė kupranugariais Timanfaja nacionaliniame parke Lansarotėje

„Kiekvienam vaikui žodis „ugnikalnis“ žadina vaizduotę. Viešint Lansarotės saloje yra galimybė pamatyti ne tik vieną ugnikalnį, o visą tuntą vienoje vietoje. Įspūdingus kraštovaizdžius, ryškiaspalvį akiai neįprastą landšaftą ir naujus potyrius apsilankiusiems žada „Timanfaja“ ugnikalnių nacionalinis parkas. Ten temperatūra po žeme siekia net 400-600 C, tad į duobę įpiltas vanduo tuoj pat užverda ir prasiveržia į viršų kaip geizeris“, – pasakoja R. Vološinaitė.

123RF.com nuotr./Ugnikalniai Lansarotėje
123RF.com nuotr./Ugnikalniai Lansarotėje

Dar vienas ypač lankomas objektas – vulkaninis tunelis „Cueva de los Verdes“, besitęsiantis 6 km. Tunelis susiformavo daugiau nei prieš 3 tūkst. metų ir ilgą laiką buvo piratų slaptavietė.

Aktyvios pramogos šeimai

Pasak „Tez Tour“ mokymų centro vadovės, Lansarotėje apstu ir šeimoms subalansuotų aktyvių pramogų. Sau smagiausias lengvai išsirinks ir mažesni, ir kiek paūgėję vaikai, ne ką mažiau įspūdžių patirs ir tėveliai.

123RF.com nuotr./Pramogos Lansarotėje
123RF.com nuotr./Pramogos Lansarotėje

„Plaja Blanka kurorte yra įsikūręs naujausias saloje vandens atrakcionų parkas „Aqualava“, kuriame gausu pramogų vaikams. Tarp jų – ir vaikų vandens pilys, baseinai, įvairūs vandens kalneliai, baseinas, kuriame sukeliamos bangos it jūroje. Smalsius ir norinčius susipažinti su povandeninio gyvenimo fauna ir flora traukia vandens akvariumas. Jis įsikūręs Kosta Tegisės kurorto prekybos centre „El Trebol“. Tai – didžiausias akvariumas visame Kanarų salyne“, – sako R. Vološinaitė.

123RF.com nuotr./Žuvys, akvariumas
123RF.com nuotr./Žuvys, akvariumas

Tuo tarpu „Teksaso Rančos“ svečiai turi galimybę susipažinti su įvairiais paukščiais, bizonais, asiliukais, tigrais, chameleonais, pitonais, krokodilais, vėžliais, jūrų liūtais ir delfinais. O šeimoms su vyresniais vaikais neišdildomus įspūdžius paliks „Go Karting San Bartalome“ kartingo trasa, įkurta įkalnėje.

123RF.com nuotr./Driežas Lansarotėje
123RF.com nuotr./Driežas Lansarotėje

Į Lansarotę poilsiautojai tiesioginiais skrydžiais bus skraidinami nuo spalio 14-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius