-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija ir Estija iš visų atvykstančiųjų reikalaus COVID-19 testo, Lietuva sprendimo dar neturi

Nuo penktadienio, sausio 15 d., visi atvykstantieji į Latviją ir Estiją privalės prieš kelionę pasidaryti COVID-19 testą, ir į šias šalis bus įleisti tik turintys neigiamus atsakymus. Nors Baltijos šalys sutarusios tarpusavyje derinti reikalavimus atvykstantiems, Lietuvoje kol kas analogiško sprendimo nėra, bet gali būti, kad taisyklės keistųsi nuo pirmadienio.
Rygos oro uostas
Rygos oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dar sausio 7 d. tiek Estijos, tiek Latvijos vyriausybės pranešė keičiančios sąlygas, kokiomis bus leidžiama atvykti į šalį. Nuo penktadienio visiems atvykstantiems bus privalomas COVID-19 testas – nesvarbu, iš kokios šalies jie atkeliauja.

Latviai reikalaus, kad testas būtų atliktas dar prieš kelionę (ne anksčiau nei likus 72 val.), estai leis jį pasidaryti ir vos atvykus Talino oro ar jūrų uostuose.

Viešindamos savo sprendimus Latvija ir Estija skelbė, kad panašios taisyklės įsigalios visose trijose Baltijos šalyse.

Visgi Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad tokio sprendimo Lietuvoje dar nėra, bet apie jį gali būti pranešta penktadienį.

„Penktadienį, kai bus atnaujintas paveiktų šalių sąrašas, kartu gali būti tikslinami ir ribojimai atvykstantiesiems. Apie juos pranešime tą pačią dieną, kai bus priimti sprendimai“, – teigiama atsakyme 15min.

Tokiu atveju naujos taisyklės įsigaliotų pirmadienį.

Lietuva dabar neigiamo COVID-19 testo reikalauja tik iš tų, kurie atvyksta iš Jungtinės Karalystės ar Pietų Afrikos Respublikos, nes šiose šalyse plinta nauja COVID-19 mutacija. Tyrimas turi būti atliktas ne seniau nei prieš 48 val.

Atvykstantiems iš kitų teritorijų, kurias Lietuva įtraukusi į paveiktų šalių sąrašą, testo reikia tik tuo atveju, jeigu jie nori susitrumpinti izoliacijos terminą.

Plačiau apie visas taisykles atvykstantiems skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius