Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laukia pirmas kartas „viskas įskaičiuota“ kurorte? 10 klaidų, kurių ten reikėtų nedaryti

Atostogos su „viskas įskaičiuota“ itin vilioja poilsiautojus ir akivaizdu kodėl. Galimybė susimokėti iš anksto ir nebesinešioti pinigų ar kreditinių kortelių atostogų metu pašalina nemenką galvos skausmą, „Business Insider“ rašo Kelly Magyarics.
„Viskas įskaičiuota“ kurorte
„Viskas įskaičiuota“ kurorte / Shutterstock nuotr.

„Kaip kelionių žurnalistė, gyvenau daugybėje „viskas įskaičiuota“ kurortų Karibuose, Meksikoje, Maldyvuose ir kitose nuostabiose vietose. Atostogaudama dažnai matau, kaip žmonės nepastebi tam tikrų detalių, kurios galėtų jų viešnagę paversti dar malonesne.

Nepaisant to, ar tai bus jūsų pirmoji „viskas įskaičiuota“ kelionė ar jau seniai pamėgtas keliavimo būdas, susipažinkite su 10 dažnai daromų klaidų.

1. Kelione pasidomėkite iš anksto

Ne visi „viskas įskaičiuota“ kurortai yra vienodi. Vieni turi nuostabius baseinus, bet nuviliančius paplūdimius arba atvirkščiai.

Shutterstock nuotr. / „Viskas įskaičiuota“ kurorte
Shutterstock nuotr. / „Viskas įskaičiuota“ kurorte

Vieni skirti šeimoms su vaikais ir siūlo specialias vaikų ir paauglių erdvias bei užsiėmimus, o kiti skirti tik svečiams nuo 18 metų. Man teko pabuvoti kurortuose, kurie siūlo visiškai viską.

Reikėtų nepamiršti, kad „viskas įskaičiuota“ nebūtinai garantuoja puikų poilsį. Pagalvokite, kokių atostogų jūs iš tikrųjų ieškote. Pasidomėkite nuodugniau ir peržiūrėkite ne tik nudailintas, geru kampu padarytas kurorto nuotraukas jo interneto svetainėje.

2. Nepamirškite VIP kambarių su atsiveriančiu vaizdu ir liokajaus paslaugomis

Sąvoka „viskas įskaičiuota“ visai nereiškia to, kas galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Šiais laikais kai kurie kurortai siūlo pagerintus kambarius ir liukso klasės apartamentus su daugybę papildomų paslaugų: liokajaus aptarnavimas, tik VIP svečiams skirtos poilsio erdvės, restoranai, baseinai ar paplūdimio zonos.

Shutterstock nuotr. / Viešbutis
Shutterstock nuotr. / Viešbutis

Nors ir ne kiekvienas gali sau leisti šiuos patogumus, tačiau jūsų atostogoms jie gali suteikti prabangos ir išskirtinumo jausmo. Ypač jei apsistosite sausakimšame kurorte, kur svečiai tam, kad užsitikrintų vietas, yra priversti pasitiesti rankšluosčius ant gultų dar prieš pusryčius.

3. Staliuką vakarienei rezervuokite įsiregistruojant

Greičiausiai nors ir turėsite prieigą prie daugybės restoranų, bet tai nebūtinai reikš, kad vos nuėję į registratūrą, ypač populiariais laikais, automatiškai gausite staliuką (nepamirškite, kad visi nori vakarieniauti 19.30 val.).

Kad netektų nusivilti, geriau rezervuokite staliuką vakarienei iš karto po įsiregistravimo arba prieš pat atvykstant, jeigu tik tai yra įmanoma.

Turėkite omenyje, kad priklausomai nuo to, kiek naktų apsistosite, jums gali priklausyti tik ribotas à la carte meniu užsakymų skaičius, todėl rinkitės išmintingai.

Rekomenduočiau pirmenybę teikti vietoms, kurios siūlo vietinį maistą. Nes juk didkepsnį ar makaronus galėsite suvalgyti bet kur.

123rf.com nuotr. / Viešbučio restoranas
123rf.com nuotr. / Viešbučio restoranas

4. Prieš prisikraudami pilną lėkštę, peržiūrėkite viską, kas siūloma meniu

„Viskas įskaičiuota“ kurortai dažnai pasižymi gausiais savitarnos patiekalais bet kuriuo paros metu: pusryčiams patiekiami omletai ir šviežiai spaustos sultys, o pietums bei vakarienei visada galima gauti įvairių salotų, vietinių patiekalų, šviežiai keptos mėsos ir desertų.

Krautis pilną lėkštę pirmo pasitaikiusio maisto, net nepasidairius, kas dar patiekiama nėra labai protingas žingsnis. Taip pat tai gali vesti prie persivalgymo ir maisto švaistymo.

Kiekvieną kartą prieš valgydami, peržvelkite visą patiektą maistą, nes pasiūlymai gali keistis ne tik pagal valgymo metą, bet ir dieną. Taip pat visada stenkitės išbandyti bent truputėlį to, ko niekada neragavote.

123rf.com nuotr. / Bufetas viešbutyje
123rf.com nuotr. / Bufetas viešbutyje

5. Atsineškite savo kelioninį puodelį

Anksčiau kiekvieną kartą pamačiusi, kai viešbučio svečiai atsineša asmeninius daugkartinio naudojimo puodelius į savitarnos valgyklą, pavartydavau akis.

Maniau, kad jie tiesiog piktnaudžiauja „viskas įskaičiuota“ paslaugomis. O dabar galvoju priešingai: jie elgiasi taip, kaip turėtume elgtis visi.

Pirma – daugkartinio naudojimo puodeliai ilgiau išlaiko gėrimus šaltus, todėl nereikia dažnai vaikščioti į barą.

Antra – jie kur kas ekologiškesnis pasirinkimas nei vienkartiniai plastikiniai puodeliai. Jei nuspręsite atsinešti savo daugkartinį puodelį, nepamirškite palikti šiek tiek arbatpinigių už pasinaudojimą „neįskaičiuotomis“ paslaugomis.

6. Palikite arbatpinigių

Puikiai suprantu, kad dauguma „viskas įskaičiuota“ kurortų skatina savo svečius „palikti pinigines namuose“.

123RF.com nuotr. / Arbatpinigiai
123RF.com nuotr. / Arbatpinigiai

Tačiau jei jūsų kurortas neturi griežtos arbatpinigių politikos, palikę kelias monetas pasielgtumėte išties gražiai. Pavyzdžiui, jei pirmą kartą užsisakydami gėrimą barmenui paliksite šiek tiek arbatpinigių sausakimšame bare prie baseino ar viešbučio viduje, galbūt antrą ir trečią kartą būsite aptarnaujamas greičiau.

Jei vakarienės metu padavėjas yra ypač dėmesingas, palikti jam šiek tiek pinigų ant stalo būtų malonus gestas. Nepamirškite ir kambarinių, kurios gelbėja jūsų kambarį nuo smėlio ir nuolat parūpina švarių rankšluosčių.

7. Pasirinkite tinkamus gėrimus

Ne visi gėrimai „viskas įskaičiuota“ kurortuose yra vienodai geri.

Užeikite į barą, kuriame dažniausiai tiekiamas likeris nuo aukščiausios lentynos. Patobulinkite savo piña colada koktelį, paprašydami vietoje įprasto baltojo, įpilti tamsiojo arba ilgai brandinto romo, kuris suteiks dar daugiau skonio.

Patys susikurkite kokteilį, paprašydami tam tikro vyno, sumaišyto su soda bei šlakeliu paprasto sirupo, papuošto citrinos skiltele.

8. ...ir jokiu būdų neatsisakykite vaisinių, šaltų gėrimų

Dievinu piña colada kokteilį – mėgstu jį gerti rytais ir pusiau juokais vadinti „pusryčių kokteiliu“.

Tačiau jei vis irsitės prie plaukiojančio baro, kad užsisakytumėte įvairių kokteilių, suvartosite milijardą kalorijų ir greičiausiai imsite jausti pilvo skausmą, o vėliau ir sunkias pagirias.

Jei norite išlikti lengvai apsvaigę, maišykite spiritinius gėrimus su gaiviaisiais arba vyno-sodos vandens kokteiliais. Taip pat, kad išvengtumėte dehidratacijos ir nemalonaus karščio bei saulės poveikio nepamirškite vėsintis paprastu geriamu vandeniu.

123RF.com nuotr. / Meliono kokteilis
123RF.com nuotr. / Meliono kokteilis

9. Pasinaudokite gretimų kurortų paslaugomis

Kai kurie kurortai yra didžiulių kompleksų dalis su keliais gretimais nekilnojamojo turto objektais, priklausančiais tai pačiai bendrovei.

Jei jūsų kurortas siūlo tokias paslaugas, kaip „apsigyvenkite viename, o mėgaukitės trimis“ turėsite prieigą prie kitų kurortų, įskaitant papildomus baseinus, treniruoklių centrus, paplūdimio zonas ir restoranus.

Tai puikus būdas išvengti nuobodulio ir pasijausti taip, lyg atostogautumėte keliuose viešbučiuose.

10. Išbandykite nemotorizuotas vandens pramogas

Nors vandens motociklų, skraidlenčių ir paraseilinimo nuoma gali būti brangi, paprastesnės pramogos, pavyzdžiui, supai, baidarės, pripučiami plaustai ir net katamaranai dažnai įtraukiami į „viskas įskaičiuota“ kainą. Tačiau neretai matau, kad jie visą dieną stovi paplūdimyje nejudinami ir beveik nenaudojami. Pasirašykite naudojimosi dokumentus, apsivilkite gelbėjimosi liemenę ir išbandykite nemotorizuotas vandens pramogas.

Jei esate apsistoję vietoje, kur šios pramogos yra itin populiarios, paskubėkite dar ryte įtraukti savo vardą į laukiančiųjų sąrašą“, – „Business Insider“ rašo K.Magyarics.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius