-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai ir lenkai skiriasi nuo kitų europiečių: atostogoms renkasi namus

Lietuviai, lenkai ir vengrai rečiausiai iš visų Rytų ir Vidurio Europos gyventojų vyksta atostogauti į užsienį, praneša onet.pl. Pagal atlikto tyrimo duomenis, dažniausiai keliauti ilsėtis kitur linkę Rumunijos ir Bulgarijos gyventojai.
Kelionės su vaikais
Atostogos su vaikais / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Atostogos

Lenkijos naujienų tinklalapio teigimu, lenkai šiemet planuoja išvykę į užsienį atostogauti diena ilgiau nei prieš metus – vidutiniškai 12 dienų. Tačiau vis dar beveik pusė lenkų (49 proc.) atostogas planuoja namuose. Į užsienį nevykstantys pailsėti Lenkijos gyventojai išvykę nebuvo jau mažiausiai penkerius metus.

Pagal šiuos skaičius Lenkija atsidūrė Vidurio ir Rytų Europos šalių sąrašo pabaigoje. Tačiau Lietuva kartu su Vengrija yra dar žemiau: net 67 proc. lietuvių neplanuoja niekur vykti per atostogas. Taip pat namuose linkę likti pusė (50 proc.) vengrų.

O štai rumunai ir bulgarai – tikri poilsio už savo šalies ribų entuziastai. Namus per atostogas palikti ketina 54 proc. Rumunijos gyventojų ir 44 proc. Vengrijos gyventojų.

Dažniausiai į užsienį atostogauti keliauja 15-24 metų asmenys, Lenkijoje vos 19 proc. tokio amžiaus asmenų neplanuoja niekur vykti. 25-39 metų lenkai keliauja kiek rečiau – namuose likti ketina 32 proc. Lenkijos gyventojų, o vyresni nei 40 metų žmonės dar dažniau lieka namuose – 56 proc.

Lenkai ilgiausioms atostogoms išleisti ketina vidutiniškai 2300 zlotų (518,8 eurų). Atostogauti lenkai dažniausiai vyksta automobilių (61 proc.), taip pat lėktuvais, traukiniais, autobusais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius