Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Lietuviai nukeliavo į ypatingą vietą Azijoje: čia nėra nei automobilių, nei prekybos centrų

Tailande yra daugybė nepaprasto grožio vietų, tačiau retas keliautojas atranda Koh Phayam salą – nuostabią poilsio oazę su atvirutės vertais vaizdais ir ypatinga atmosfera.
Koh Phayam sala, Tailandas
Koh Phayam sala, Tailandas / Tailandieciai.lt nuotr.

Koh Phayam kartais vadinama Hipių sala. Ji primena žymiąją Pangano salą – tokią, kokia ji buvo prieš daugybę metų. Tai yra turistų ir pinigų nesugadinta vieta, kurioje tarsi sustojo laikas: saloje nėra automobilių, degalinių, policijos, bankų (tik vienas bankomatas), prekybos centrų.

Mes Koh Phayam salą pamilome iš pirmo žvilgsnio. Čia tiesiog gera būti! Neeilinę atmosferą sukuria vietiniai salos gyventojai. Atsipalaidavę, laimingi, besimėgaujantys gyvenimu žmonės kaipmat užkrečia gera nuotaika. Jie daug juokiasi, dainuoja, rodo pasitikėjimą bei pagarbą kitiems ir viską daro su meile. Skamba pasakiškai, tiesa?

Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Phayam sala, Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Phayam sala, Tailandas

Šioje saloje maloniai nustebino ne tik atsidavę žmonės, bet ir maistas. Kadangi nėra prekybos centrų, viskas gaminama vietoje ir su kiekvienu kąsniu galima jausti, kad maistas buvo pagamintas iš širdies. Vietinė virtuvė turi Mianmaro „prieskonį“ ir tikrai skiriasi nuo visko, ką teko ragauti kitose Tailando vietose.

Tai yra turistų ir pinigų nesugadinta vieta, kurioje tarsi sustojo laikas.

Į Koh Phayam salą galite lengvai nukeliauti laivu iš Ranongo miestelio, esančio šalia Mianmaro pasienio. Šį miestelį patogu pasiekti iš Bankoko.

Atvykę į Koh Phayam pastebėsite, kad čia susikalbėti anglų kalba galima kur kas lengviau nei kitose Tailando vietose. Didžioji dalis aptarnaujančio personalo yra atvykę iš Mianmaro, o mianmariečiai puikiai kalba angliškai.

Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Phayam sala, Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Phayam sala, Tailandas

Saloje yra daugybė šalia paplūdimių įsikūrusių atostogų namelių. Tiesa, čia gana brangi elektra, tad už kondicionuojamus kambarius mokėsite brangiau. Jei tinka kambarys be kondicionieriaus – galite lengvai rasti nebrangią nakvynės vietą su nuostabiu vaizdu į Andamanų jūrą.

Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Phayam sala, Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Phayam sala, Tailandas

Koh Phayam yra viena iš nedaugelio Tailando vietų, kur galima pasimėgauti paviršiniu nardymu tiesiai nuo jūros kranto. Taip pat galima vykti į nardymo išvykas aplink kitas salas. Andamanų jūroje gausu įspūdingų koralų rifų ir egzotiškų žuvų rūšių, tad nardymas čia labai populiarus.

Lankydamiesi Koh Phayam saloje, nepraleiskite progos aplankyti Moken kaimelio. Tai yra klajojanti gentis, dažnai vadinama jūros čigonais. Unikaliu gyvenimo būdu ir ypatingu ryšiu su jūra pasižyminti Moken gentis yra gerbiama Koh Phayam bendruomenės dalis. Galimybė artimiau susipažinti su autentišku jų gyvenimu – išties išskirtinė patirtis.

Tai yra klajojanti gentis, dažnai vadinama jūros čigonais.

Jei poilsiaujant saloje pritrūks aktyvesnės veiklos, galite nukeliauti į netoliese esantį Mianmarą. Iš Koh Phayam arba Ranongo miestelio vyksta dienos turai, kuriuos galite užsisakyti būdami saloje.

Tikimės, kad turėsite progą aplankyti bohemiškąją Koh Phayam salą ir ji paliks jums tokį patį gerą įspūdį, kokį paliko mums.

Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Phayam sala, Tailandas
Tailandieciai.lt nuotr. / Koh Phayam sala, Tailandas

Daugiau informacijos apie Tailandą galima rasti tinklaraštyje Tailandieciai.lt ir feisbuko grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius