Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2023 01 07

Lietuviai tikėjosi pigiai paviešėti Armėnijoje, bet klydo: per dvi dienas pravalgė vidutinę algą

Praeitą vasarą skrisdamas į Jerevaną suvokiau, kad Armėnijos kryptis lietuvių skrydžių racione bent iš dalies pakeitė Ukrainos miestų kryptis. Pamenate, kaip dar visai neseniai masiškai skraidydavome į Kyjivą ar į Lvivą linksmintis, kultūrintis ir visaip kaip gerai leisti laiko? Geri buvo laikai.
Kelionė po Armėniją
Kelionė po Armėniją / Vaido Mikaičio nuotr.

Ukraina buvo labai mėgstamas ir populiarus pigesnių kelionių pasirinkimas. Dabar esame jos laikinai netekę, bet neilgai trukus ukrainiečiai išvys iš savo šalies okupantų ordas ir mes vėl galėsime keliauti į Ukrainą. Atvykdami atsivešime daug pinigų, kurie padės ukrainiečiams atstatyti savo apgriautą šalį.

O kol to laukiame, pigesnių kelionių ieškotojai sukasi, kaip išmano. Vienas tokių pasirinkimų dabar yra Armėnija, į kurią vykdomi tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus. Aišku, Armėnija Ukrainos visapusiškai pakeisti negali, nes yra tiesiog per toli. Skrydis iš Vilniaus į Jerevaną trunka apie keturias valandas, tad pati kelionė jau yra sunkesnė, lyginant su valandą trukusiais skrydžiais į Kyjivą, kai lėktuve net gėrimo nespėdavai užbaigti.

Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė po Armėniją
Vaido Mikaičio nuotr. / Kelionė po Armėniją

Nepaisant to, lietuviai į Armėniją skrenda tikrai noriai, pats mačiau. Ir linksmai skrenda. Vos lėktuvui pakilus, salone pasigirdo atkemšamų skardinių šnypštimas, supoškėjo bei sučežėjo atidaromų butelių kamšteliai. Netrukus susidarė įspūdis, kad skrydis yra ištisas bernvakaris. Ir tai nėra tik metafora, pats mačiau bent dvi didesnes ir labai linksmas jaunų vyrų grupes, akivaizdžiai skrendančias pašvęsti.

Keturių valandų sėdėjimas lėktuve praėjo tikrai greitai ir mano jaudinimasis dėl ilgo ir nuobodaus skrydžio buvo nepagrįstas.

Mes skridome trise ir, tiesą sakant, irgi šventėme, nes, o ką, negi esame kuo nors prastesni? Nemeluosiu, keturių valandų sėdėjimas lėktuve praėjo tikrai greitai ir mano jaudinimasis dėl ilgo ir nuobodaus skrydžio buvo nepagrįstas.

Skrendant trumpam, plačiai po šalį pakeliauti nebus lengva, nes didelę šalies, ypač pietinės pusės, dalį sudaro kalnai, per kuriuos eismas vyksta ypač lėtai. Tačiau Jerevano apylinkėse irgi yra ką nuveikti. Čia taip pat yra kalnų, žinoma, ne tokių aukštų kaip pietuose, bet mums, lygumų žmonėms, ir tokie pasirodys aukšti ir gražūs. Ypač iš toli stebint Armėnijos simbolį – Ararato kalną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius