Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvis automobiliu leidosi į kelionę po Transilvaniją: teko prašyti ir angelo pagalbos

2019 m. Transilvanija. Kelionių angelo globoje. Kelionės malda. Mielas kelionių angele, žinau, esi tikras, turiu keletą prašymų… Prašau susitikus su kalnų dievais užtarti dėl gero oro Transilvanijos kalnuose. Prašau taikos Petro ir Pauliaus galvose, kad nesimuštų. Prašau kantrybės Laimos galvoje, kad suprastų mane sunkiomis akimirkomis. Butu gerai susitikus su technikos Dievu, užtarti, kad mūsų mašiniukas negestų ir atlaikytų kelionę. Būtų gerai, jei prognozuojamas ciklonas pasislinktų kažkur kitur. Būsiu dėkingas, jei pavyks išvengti ligų ir apsinuodijimų. Ačiū tau iš anksto. Tavo globotinis, Simonas.
Kelionė į Rumuniją
Kelionė į Rumuniją / Asmeninio archyvo nuotr.

Nesklandumų diena

Kelionių angele… Ačiū už pusėtiną taiką Petro ir Pauliaus galvose, susivaidijo tik gal kokius 3 kartus. Susimušė tik gal porą kartų šiandien. Mano Laimai kantrybė trūko tik gal porą kartų, nieko tokio, viskas gerai.

Noriu paklausti, ar tikrai užtarei mus kalnų ir technikos dievams?

Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją
Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją

Tik nusileidus i Slovakiją per kalnus iš Lenkijos, įsijungė mano mašiniuko avarinis režimas. Vairavimo skydelis pilnas degančių lempučių. Paskutinius 70 km iki nakvynės vietos važiavome apie 60 km/h greičiu. Tepalai vietoje. Antifrizas vietoje. Diržai vietoje. Tik, panašu, kad stabdžių skysčio bakelis apytuštis.

Gal tai tavo rūpestis, kad stabdžiai nedingtų Transfagarašan ar Transalpina?

Panašu, kad stabdžių skysčio bakelis apytuštis.

Ką tik skambino tėvas, kai parašiau žinutę apie šiandienos nuotykius. Laima daužo dabar, kam siunčiau SMS, audžia pačiam išsispręsti tyliai… Tėvai pagyvenę. Gal ir nenorėčiau gauti tokios žinutės iš sūnaus sulaukęs 66 ar 62 m. O gal norėsiu? Rytojui turiu daug klausimų ir mažai atsakymų. Ar viskas mums bus gerai?

Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją
Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją

Važiuojam toliau.

Atsiprašau, kad vakar suabejojau tavo sugebėjimais.

Šįryt palikau mašiniuką pirmame pasitaikiusiame servisiuke. Pasakė grįžti už 1 val., kai padarys diagnostiką, grįžus pasakė, kad viskas gerai, pakeitė žvakes ir aukštos įtampos laidus. Problema dingo.

Kainavo brangokai, bet nesiginčijau.

Karštas prakaitas išpylė, kai vėl užsidegė check engine lemputė prieš pat Rumuniją. Lemputė užgeso atvėsus eilėje prie Rumunijos.

Turiu įtarimą, kad užsipyliau šūdino benzino Lenkijoje. Keista, netaupiau, tai buvo viena brangesnių, British Petrolium, degalinių.

Užsipylus gerojo rumuniško J benzino, lemputė nebeužsidegė, nors šiandien pačiupinėjau ir serpantinų.

Satu Mare papietavome restorane. Patiko.

Pradžioje susidūrėme su kalbos barjeru, meniu aklai bakstelėjome pirmus pasitaikiusius pasirinkimus ir laukėme siurprizo, ką atneš… Bet atbėgo vyresnė madam…

Pasisamdė greičiausiai anūkę ir su Google Translate pagalba užsisakėme 2 picas vaikams ir 2 sriubas ir vištienos kepsnius mums. Ačiū. Buvo skanu.

Linksmosios kapinės nenustebino, labai išreklamuota, bet be gido ten nelabai yra ką veikti. Gražūs paveiksliukai ant antkapių ir tiek. Dar ne laikas man ten. Dar ne…

Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją
Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją

Barsana vienuolynas geresnė vieta, praleisčiau ten ilgiau nei 0,5 val., bet mums dar kratytis 70 km iki nakvynės vietos, o vietos laikas jau beveik 19 val.

Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją
Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją

Beje, vietos laikas Rumunijoje toks pat kaip Lietuvoje.

Nakvynės vieta su nuotykiais, bet papildomos 1 val. bėgyje su 20 papildomų km ir jau tamsoje radome.

Guliu dabar Barbės kambaryje, 3 naktų iššūkis priimtas.

Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją
Asmeninio archyvo nuotr. / Kelionė į Rumuniją

Visą Simono kelionės istoriją ir nuotraukas galite rasti čia.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo - kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius