Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 28

Lietuvis Londone susipainiojo tarp identiškų namų: „Įsibrovęs supratau, kad kažkas ne taip“

Ne per seniausiai vieni pažįstami pakvietė mane aplankyti juos Londone. Puiki mintis, pagalvojau, nes paskutinį kartą Londone esu buvęs tik prieš pandemiją ir jaučiuosi to miesto kiek pasiilgęs, mat anksčiau jame lankydavausi bent keliskart per metus. Kodėl taip dažnai, paklausite? Nes turėjau jame gyvenusį artimą žmogų vardu Aleksas. Dėl šio fakto man buvo palanku ir pigu ne tik lankytis mieste, bet ir naudoti Londoną kaip tranzitinį tašką tarp skrydžių į tolimus kraštus.
Londonas
Londonas / Vaido Mikaičio nuotr.

Esu jau šiek tiek pasakojęs apie emigrantų namą, kuriame Aleksas gyveno ir kurio viršutiniame aukšte nuomojo kišenės dydžio palėpę. Vietos ir patogumo joje buvo maža, bet Aleksas nebuvo išlepęs ir greitai prie tos kamurkytės priprato. Man tai nebuvo problema.

Aš džiaugiausi turintis vietą apsistoti ir maža to, tame kambariuke kaskart visai smagiai praleisdavau laiką. Ne kartą su savo antra puse ar „Pravalturo“ direktoriumi (broliu) esame toje kamurkėje susirengę visai padorius vakarėlius. Nepaisant jo mažumo, iš jo man yra likę tik geri prisiminimai. Kodėl kalbu apie prisiminimus, o ne apie einamąjį laiką?

Vaido Mikaičio nuotr. / Londonas
Vaido Mikaičio nuotr. / Londonas

Pandemijai prasidėjus, netekęs darbo Aleksas nusprendė tuščiai toje palėpėje nekirmyti ir parvyko į Lietuvą. Vėliau joje apsiprato ir į Londoną nusprendė nebegrįžti, nors darbdaviai jį ir kvietė. Negali pykti, gera gyventi toj Lietuvoj. Jei ne bjaurus oras ir žiurkės snukio diktatorius kaimynystėje, Lietuva išvis būtų rojaus kampelis.

Bet ne apie Lietuvą mes dabar. Mes dabar apie rūke skęstantį Londoną ir lietuvių emigrantus, mat per dažnas viešnages Londone prisižiūrėjau visokių fokusų, kuriais noriu čia ir pasidalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius