Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 26

Lietuvis nuvyko į vieną pavojingiausių pasaulio miestų: čia net dieną peilis gali būti įremtas į šoną

Lietuvos pasas dabar yra vienas galingiausių pasaulyje. Sako, jis net patenka į galingiausių pasaulio pasų dešimtuką. Tai reiškia, jog į daugelį pasaulio šalių su mūsų pasu galima vykti be vizų arba bent apturėti supaprastintas procedūras joms gauti. Negaliu sakyti, kad tai nedžiugina. Išties, keliauti su lietuvišku pasu kartais yra netgi paprasčiau nei su amerikietiškuoju. Sakau kartais, nes amerikietiškas pasas vis dar yra galingesnis.
Įspūdžiai iš Johanesburgo, PAR
Įspūdžiai iš Johanesburgo, PAR / Vaido Mikaičio nuotr.

Gerais laikais gyvename, kai pagalvoji. Kas prieš 30 metų, kai Lietuva buvo ką tik ištrūkusi iš sovietinio lagerio ir kamavosi su aukšta infliacija bei skurdu, o jos biudžete pinigų buvo maždaug trims savaitėms į priekį, galėjo pagalvoti, kad ateis laikas kai lietuviškas pasas atidarys daugybės pasaulio šalių duris?

Daugybės, bet ne visų. Aišku, daugelis tų ne visų yra mažo reikšmingumo šalys (ar didelis jums yra skirtumas, kad lietuviams reikia vizų į Nigerį, Somalį ar Jemeną?), į kurias ir taip niekas nekeliauja. Mažas. Tačiau yra viena šalis, į kurią keliauti norėtųsi, tačiau mūsų diplomatinis korpusas jau daugybę metų niekaip nesuderina su ja bevizio režimo. Kalbu apie bene pažangiausią Afrikos šalį – Pietų Afrikos Respubliką.

Aš net manau, kad tai yra apsileidimas iš mūsų diplomatų pusės. Kodėl? Nes vizų į PAR nereikia daugumai ES narių. Kodėl, pavyzdžiui, lenkai į šią Afrikos šalį gali vykti laisvai, o mes turime praeiti brangias ir erzinančiai sudėtingas vizų gavimo procedūras? Negi mes kažkuo prastesni?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius