Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvius vilioja Italijos „Maldyvai“: patogūs skrydžiai ir išskirtinis grožis

Visuomenės nuomonės apklausa rodo, jog net penktadalis darbingo amžiaus Lietuvos gyventojų šias vasaros atostogas nusiteikę leisti užsienyje. Nuo vasaros pradžios tai padaryti tapo kur kas paprasčiau – nuo COVID pasiskiepijusiems, persirgusiems arba neigiamą tyrimo rezultatą turintiems asmenims nemokamai išduodamas skaitmeninis žaliasis pažymėjimas. Italija tapo viena iš pirmųjų šalių, pradėjusių taikyti dokumentą, todėl keliautojai gali drąsiai planuoti atostogas unikalios gamtos prieglobstyje.
Apulija, Italija
Apulija, Italija / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Italija Kelionės

Aktyvius diplomatinius ryšius ir ekonominį bendradarbiavimą tarp Italijos ir Lietuvos skatinantis bei su išskirtiniais Pietų Italijos miestais mūsų tautiečius supažindinantis Lietuvos Respublikos garbės konsulas Giuseppe Saracino teigia, jog ateinančiais sezonais turistų srautai iš Šiaurės Europos apims didesnę turistinių poreikių įvairovę.

„Pastebime, kad dalis keliautojų atostogas mėgsta praleisti ramiai, mėgaudamiesi saule ir jūra, tačiau kiti ieško įdomių atrakcijų tyrinėdami užmiesčio kampelius. Ieškantiems šilumos, ramaus arba aktyvaus poilsio ir pramogų įvairovės, į atostogų planus vertėtų įtraukti Apulijos regione esantį Porto Cesareo uostamiestį ir jo apylinkes“, – pasakoja Lietuvos delegacijos vizitą į Apulijos regioną pavasarį organizavęs garbės konsulas.

Išskirtinio grožio Apulijos Maldyvų kurortai

Garsi Lečės provincijos savivaldybė Porto Cesareo, neretai vadinama Maldive della Puglia (liet. Apulijos Maldyvai), yra įsikūrusi pietų Italijoje. Jonijos jūros skalaujamas Salento pusiasalis susideda iš dviejų pakrančių: rytinės miesto paplūdimio pakrantės, besitęsiančios iki pat Strea pusiasalio ir suformavusios marias, bei smėlėtais paplūdimiais garsėjančios vakarinės pakrantės, kurioje netrūksta vietų maudynėms.

123rf.com nuotr./Beach beautiful thatched umbrellas and turquoise sea.
123rf.com nuotr./Beach beautiful thatched umbrellas and turquoise sea.

Ieškantys poilsio prie jūros, pro akis turėtų nepraleisti Punta Prosciutto kurorto. Rojaus kampelį primenanti vieta išsiskiria sekliu, maudynėms puikiai tinkančiu jūros dugnu su iškylančiomis salelėmis, skaidriu vandeniu ir keletą kilometrų besidriekiančiais balto smėlio paplūdimiais. Netoli jų galima rasti šimtametes kopas, kurias dengia Viduržemio jūros Salento regionui būdinga augmenija – alyvmedžiai, įvairių formų ir dydžių kaktusai bei kiti egzotiniai augalai.

Norintys dar didesnio komforto, jį rasti galės Santa Maria di Leuca ir Galipolio viešbučiuose. Svečių laukiančios vietos, tokios kaip Resort-le Sirene bei The Terminal įsikūrusios prie pat paplūdimio, todėl dieną galima mėgautis ne tik baseinų, bet ir balto smėlio bei jūros vandens teikiamais malonumais, o naktinės Galipolio pramogos taps tobula vieta nuotykių ieškantiems jauniems keliautojams.

Aktyvus poilsis Viduržemio jūros regiono gamtoje

Regioninis Palude del Conte e Duna Costiera gamtos draustinis – vienas gražiausių regiono parkų, apimantis Strea pusiasalį, mažų salelių archipelagą, Belvedere kalną bei Testa, Mojuso ir della Malva skardžius.

Kelionėje po draustinį galima aplankyti vieną žymiausių šios vietos statinių – Villa La Tonnara. Tai senoviška rezidencija su tiesioginiu priėjimu prie jūros. Viloje savo vietą atras aktyvaus poilsio ištroškę poilsiautojai – čia siūlomos nardymo, vandens dviračių, baidarių, nardymo, burlenčių, žvejybos ir jodinėjimo pramogos. Jaunieji keliautojai taip pat nenuobodžiaus – šalimais įrengta kartingų trasa, boulingo takeliai bei diskoteka po atviru dangumi.

Turistams, mėgstantiems gamtą, į atostogų planus derėtų įtraukti ir L’Agriresidence Campi Latini kompleksą. Netoli jūros ir lengvai automobiliu pasiekiama vieta įsikūrusi trijų hektarų alyvmedžių lauke. Po poilsio komplekso baseinuose ir jogos užsiėmimuose, keliautojai gali sudalyvauti tradiciniame alyvuogių derliaus nurinkime bei atrasti sodą, kuriame auga palmės, išskirtinės tropinės gėlės ir vietinės virtuvės produkcija.

Patogūs skrydžiai iš Lietuvos

Nepaisant 2000 kilometrų atstumo, Lietuvos keliautojai Apulijos regioną pasieks per vos 2 valandas trunkantį skrydį Vilnius–Baris, su trumpa stotele Milane. Dėl laisvėjančių kelionių apribojimų ir garbės konsulo Giuseppe Saracino pastangų, oro linijų bendrovė „RyanAir“ šį skrydį atnaujino, todėl Lietuvos keliautojai gali vėl mėgautis greitu susisiekimu su įspūdingo grožio Apulijos regionu Pietų Italijoje.

Turinčius klausimų keliautojus bei kelionių organizatorius G. Saracino skatina kreiptis tiesiai į konsulatą (consulate.lithuania.taranto.it@gmail.com), o informaciją kviečia sekti Facebook puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius