Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liūdna žinia Rusijos turistams – atostogos užsienyje labai pabrango ir dar brangs

Atostogauti užsienyje įpratusių Rusijos turistų laukia šokas – pranešama, kad vasaros kelionės į pamėgtus kurortus brangs net iki 80 procentų.
Hurgada
Hurgada / 123rf.com

Kaip skelbia Rusijos turizmo asociacija, kurią cituoja „Komersant“, lyginant su praėjusiais metais, šiemet kelionių operatoriai pakėlė kainas į visas rusų pamėgtas šalis.

Pavyzdžiui, kelionė į Egiptą, pernai kainavusi 15 tūkst. rublių, šiemet kainuos beveik 30 tūkst. rublių, į Tailandą – 50 tūkst., Balį – 90 tūkst., Graikiją – 35 tūkst. rublių.

Tačiau tai dar ne pabaiga. Pasak kelionių organizatoriaus „ATOP“ vykdomosios direktorės Majos Lomidze, iki birželio kelionių į užsienį kainos gali padidėti dar trečdaliu. Pagrindinė kainų kilimo priežastis – rublio kurso kritimas JAV dolerio ir euro atžvilgiu.

Per metus nacionalinė Rusijos valiuta rublis nukrito JAV dolerio atžvilgiu 85 proc., o euro – 60 proc.

Padidėjo kelionių kainos ir tose šalyse, į kurias rusų turistai keliaudavo retai.

Pavyzdžiui, 2014 metais savaitė atostostogų Maldyvuose su skrydžiu ir apgyvendinimu kainavo apie 200 tūkst. rublių, o šiemet – jau ne mažiau nei 270 tūkst. rublių.

Dėl šios priežasties kelionių organizatoriai vasaros sezonui ketina pasiūlyti mažiau panašių kelionių į tolimus kraštus.

Pavyzdžiui, viena iš vietos turisto agentūrų „Koral Travel“ šį vasaros sezoną ketina 10-50 proc. sumažinti kelionių į tolimus kraštus pasiūlymus. Vietoje jų poilsiautojams bus siūloma rinkti keliones į Europą.

Kelionių operatoriaus „ATOP“ duomenimis, 2014 metais populiariausios kelionės tarp rusų turistų buvo Egiptas ir Turkija.

Šių šalių viešbučiai pernai gruodį sumažino kainas rusų turistams ir nekėlė jų piko metu – metų pabaigoje, šventiniu laikotarpiu. Tačiau vasaros sezonui kainos keičiamos.

Brangiau keliaus ir savarankiški turistai

Dėl rublio nuvertėjimo praėjusiais metais stipriai kilo lėktuvo bilietų kainos. Todėl rusai, susiruošę atostogauti į užsienį savarankiškai, šią vasarą taip pat turės daugiau išlaidų nei pernai. 

123rf.com/Kelionių pasiūlymai skiriasi skirtingose rinkose
123rf.com/Keliautojai lipa į lėktuvą.

„Anywayanyday.com“ direktorės Eugenijos Šuchlinos, vidutiniškai skrydžio lėktuvu kaina šią vasarą bus didesnė 14 proc.

Kai kurių krypčių bilietai brango dar daugiau.

Pavyzdžiui, lėktuvo bilietas į Milaną (Italija) iš Rusijos šiemet kainuoja 27 proc. brangiau nei pernai, o į Paryžių (Prancūzija) ir Barseloną (Ispanija) – 15 proc. 

Rusijos turizmo rinkoje 2014 metų liepą-rugsėjį bankrutavo keletas stambių kelionių operatorių.

Tai lėmė ne tik rublio kurso pokyčiai, bet ir Rusijos Vyriausybės rekomendacijos šalies turistams rinktis poilsį ne užsienyje. 

Atsižvelgdami į tai, rusai buvo priversti atsisakyti kelionių į pamėgtus kurortus ir rasti tinkamas poilsio vietas Rusijoje.  Rusijos federalinės turizmo agentūros duomenimis, 2014 metais vietinis turizmas šalyje išaugo 30-40 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius