Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lonely Planet“: 10 miestų, į kuriuos reikėtų nuvykti 2019-aisiais

Žurnalas „Lonely Planet“ paskelbė geriausias kelionių kryptis kitiems metams. Ekspertai išrinko, kurie 10 miestų visame pasaulyje labiausiai nusipelno keliautojų dėmesio 2019 m.
Kopenhaga
Kopenhaga / 123rf.com nuotr.

1. Kopenhaga, Danija

123rf.com nuotr./Kopenhaga, Danija
123rf.com nuotr./Kopenhaga, Danija

Danijos sostinė yra nepralenkiama Skandinavijos maistą dievinančių gurmanų meka – čia pilna ir aukščiausios klasės prabangių restoranų, ir puikaus gatvės maisto. Veiklos lauke užtenka net ir žiemą: pramogos vilioja Tivoli soduose, slidinėjimas – ant atliekų tvarkymo centro stogo. Jau atsidarė kultūros centras BLOX, o 2019-ųjų viduryje bus pabaigta Cityringen metro linija, tad Kopenhaga taps dar patogesnė.

2. Šendženas, Kinija

123rf.com nuotr./Šendženas
123rf.com nuotr./Šendženas

Inovatyvusis Šendženas – Kinijos „Silicio slėnis“. Kadaise garsėjęs kaip pigesnė naktinių linksmybių alternatyva Honkongui, šio miesto įvaizdis dabar visai kitas. Jis traukia dizaino, meno, technologijų inovacijų, indie muzikos gerbėjus. Čia pilna madingų kavinių, mažų alaus daryklų, o buvusiuose sandėliuose kuriasi menininkai.

3. Novi Sadas, Serbija

123rf.com nuotr./Novi Sadas
123rf.com nuotr./Novi Sadas

Elegantiškas, bet kartu ir atsipūtęs. Kitąmet čia bus rengiamas jubiliejinis 20-asis muzikos festivalis EXIT, kitąmet Novi Sadas bus ir Europos jaunimo sostinė. Miestas kunkuliuoja nuo jaunų menininkų kūrybinės energijos – čia pinasi muzika, teatras, kinas ir kitos meno rūšys.

4. Majamis, JAV

123rf.com nuotr./Majamis
123rf.com nuotr./Majamis

Majamis geriausiai žinomas dėl savo nuostabių paplūdimių ir audringo naktinio gyvenimo – kai likusi JAV dalis tirta nuo šalčio, čia galima rasti vasarą. Tačiau pastaraisiais metais miesto įvaizdis plečiasi – jis virsta gurmanų, meno mylėtojų ir dizaino rojumi. Atidarytas naujas 305 mln. JAV dolerių kainavęs mokslo muziejus, Dizaino rajone atsiradę įspūdingų architektūros pavyzdžių, o kultūrinė programa čia patenkins net ir įnoringiausiųjų skonį.

5. Katmandu, Nepalas

123rf.com nuotr./Katmandu
123rf.com nuotr./Katmandu

Po 2015 m. įvykusio žemės drebėjimo Katmandu nuotraukose atrodė palūžęs ir gedintis. Tačiau šiandien apie jį kalbama visai kitaip – kai minimas Katmandu, kalbama apie rekonstrukcijas ir atsinaujinimą. Žinoma, dar reikės darbo, tačiau žymiausios istorinės vietos jau laukia lankytojų, o mestos pastangos sumažinti eismo spūstis, smogą ir triukšmą mieste jau duoda pastangų.

6. Meksikas, Meksika

123rf.com nuotr./Meksikas
123rf.com nuotr./Meksikas

Meksikos sostinė ištisus amžius buvo siejama su nuostabia architektūra ir menu. Čia vienas kitą papildo skirtingi stiliai – senieji, iki Ispanijos atėjimo, atsiradę statiniai, kolonijinės katedros ir įspūdingi šiuolaikinio dizaino pastatai, tokie kaip Museo Soumaya. Nieko keisto, kad kitąmet Meksikas bus Pasaulio dizaino sostinė.

7. Dakaras, Senegalas

123rf.com nuotr./Dakaras
123rf.com nuotr./Dakaras

Vienas iš dinamiškiausių Afrikos miestų svaigina saulėtais paplūdimiais, spalvingais turgumis ir audringu naktiniu gyvenimu. Nepaisant daugelio atrakcijų čia, Senegalo pajūrio sostinė ilgą laiką nepatekdavo į keliautojų akiratį. Neabejotinai turizmui dabar padės ir naujai atidarytas oro uostas, kurio statybos truko daugiau nei 10 m.

8. Sietlas, JAV

123rf.com nuotr./Sietlas
123rf.com nuotr./Sietlas

Išmanus, progresyvus ir kupinas kūrybinės energijos – Sietlas nėra naujiena. Bet dabar jį aplankyti įdomiau nei kada nors: žymioji „Kosmoso adata“ ką tik buvo atnaujinta, o „Amazon“ sėkmė visiškai pakeitė verslo rajoną – darbuotojai čia dalijasi erdve su 40 tūkst. augalų.

9. Zadaras, Kroatija

123rf.com nuotr./Zadaras
123rf.com nuotr./Zadaras

Zadaras tarsi pakilo iš pelenų pastaraisiais metais. Karo nuniokotas miestas pražydo kaip nuostabaus grožio kosmopolitinės dvasios vieta. Akmeninės senamiesčio gatvelės veda prie madingų barų ir jaukių kavinių, senovės romėnų palikimo, inovatyvių muziejų ir autentiškų restoranų. Įspūdingiausia vieta – pajūrio promenada, kur minios renkasi paklausyti jūros vargonų.

10. Meknesas, Marokas

123rf.com nuotr./Meknesas
123rf.com nuotr./Meknesas

Daugumą turistų Maroke pritraukia Marakešas ir Fezas. Meknesas, į kurį 1672 m. buvo perkelta šalies sostinę, tikrai nusipelno daugiau dėmesio – marokietiški rūmai, senovės romėnų pastatų griuvėsiai, žadą atimantys vartai... O netrukus bus atvertas ir sultono Ismailio mauzoliejus, kuris dvejus metus buvo kruopščiai restauruotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius