-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madeiros oro uoste nuo savaitgalio vis dar įstrigę tūkstančiai turistų

Nors lyginant su savaitgaliu vėjas Portugalijai priklausančioje Madeiros saloje aprimo, kol kas darbas oro uoste atnaujintas tik iš dalies. Dėl to saloje iki šiol įstrigę tūkstančiai turistų, rašo Wallstreet-online.de.
Oro uostas Madeiroje
Oro uostas Madeiroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad dėl nepalankių oro sąlygų atšaukus skrydžius atostogų saloje vadinamoje Madeiroje neplanuotai atostogas teko pratęsti mažiausiai 22 tūkstančiams turistų.

Šiuo metu saloje – pats atostogų pikas. Tad bet koks chaosas oro uoste kainuoja nemažai nervų daugybei poilsiautojų. Madeira populiari kelionių kryptis tarp daugelio europiečių, taip pat ir vokiečių.

„Oro uoste suteikiama labai mažai informacijos. Tiesa, gavome pažadą, kad už vėluojančius skrydžius, kaip ir priklauso, bus išmokėtos kompensacijos. Vis dėlto daugeliui turistų, taip pat ir mums, teko ieškotis viešbučių patiems“, – sakė Madeiroje su 80-mete mama įstrigusi turistė iš Vokietijos.

Kai kurie poilsiautojai sakė buvę informuoti, jog išskristi į žemyninę Portugaliją ar savo gyvenamąsias šalis galės ne anksčiau nei ketvirtadienį.

„Jie man pasakė, kad oro uoste turėsiu būti iki ketvirtadienio, kadangi visi bilietai į skrydžius ekonomine klase išparduoti. Nebent rinkčiausi verslo klasę“, – piktinosi oro uoste žurnalistų kalbinta turistė.

Moteris piktinosi, jog atostogautojai nebuvo tinkamai informuoti apie tai, jog saloje laukiama stiprių vėjų, dėl ko gali sutrikti skrydžiai.

„Jie tai žinojo nuo praėjusio ketvirtadienio...“, – teigė moteris.

Tuo metu oro uosto administracija antradienį užtikrino, kad oro sąlygos stabilizavosi ir nuo antradienio popietės nemaža dalis skrydžių iš Madeiros sostinėje Funšalyje esančio oro uosto įvyko.

„Vėjas nurimo, todėl skrydžiai atnaujinti“, – teigė oro uosto atstovas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius