Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meridianas“ jau dešimtąjį vasaros sezoną pasitiks pakeltomis burėmis

Šeštadienį, 17 val., Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ tradiciškai pakels bures ir paskelbs vasaros sezono pradžią uostamiestyje.
„Meridianas“ vėl kelia bures
„Meridianas“ vėl kelia bures / Bendrovės BEGA nuotr.

Istoriniu jūrinio paveldo eksponatu tapęs „Meridianas“ po laivo rekonstrukcijos 2012–2013 metais savo burėmis uostamiestį papuoš jau dešimtą vasarą iš eilės. Būtent tiek metų praėjo nuo to, kai „Meridianas“ buvo išgelbėtas nuo sunykimo, atstatytas ir vėl yra atviras visuomenei.

Visą tą laiką miesto simbolis ir toliau yra prižiūrimas bei išlaikomas šio laivo išsaugojimu besirūpinančio uostamiesčio verslininko, Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ valdybos pirmininko Aloyzo Kuzmarskio bei jo šeimos pastangomis.

Šie metai „Meridianui“ yra neeiliniai ne tik dėl jau dešimtmetį puoselėjamos burių pakėlimo tradicijos. Žinia, burlaivis buvo pastatytas Suomijoje, Turku mieste, jo korpusas į vandenį buvo nuleistas 1948 metų birželio 10 dieną, o visiškai „Meridiano“ statyba ir įrengimas buvo baigtas 1948 metų rugpjūčio 30 d., taigi šiemet šis burlaivis mini 75-erių metų sukaktį.

Tokią pačią sukaktį neseniai atšventė ir Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla. Būtent šiai jūrininkus ruošiančiai mokymo įstaigai prieš 75 metus buvo perduotas „Meridianas“ ir 20 metų jis tarnavo kaip mokomasis burlaivis, kuriuo plaukiodami jūrinės praktikos įgijo daugybė jūrininkų bei šiandien žinomų kapitonų. Ši tradicija turi gražią tąsą – visą pastarąjį dešimtmetį „Meridiano“ bures kelia – ir šį šeštadienį tą darys – Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai, o ceremonijoje kasmet gausiai dalyvauja garbūs jūrų kapitonai.

„Meridiano“ burių pakėlimą šį šeštadienį nuo 17 val. tradiciškai yra kviečiami stebėti visi miestiečiai bei miesto svečiai. Šiemet ceremonijos programą papildys renginį vesiantis ir savo dainomis susirinkusius sveikinsiantis operos solistas, grupės „el Fuego“ narys Rokas Spalinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius