Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Molėtų rajone tarp medžių iškelta rekordinio dydžio sapnų gaudyklė

Aidint ovacijoms, skambant Afrikos būgnams ir padedant aukštalipiams Molėtų rajono miškuose tarp medžių iškelta ir pakabinta įspūdingo dydžio sapnų gaudyklė. Ją sukūrė menininkas Vladimiras Paraninas, pretenduojantis į didžiausios pasaulyje sapnų gaudyklės rekordą. Duomenys apie gaudyklę bus perduoti Guinnesso rekordus registruojančiai agentūrai, o jos kūrimą ir iškėlimą fiksavo specialiai pakviesti nepriklausomi stebėtojai.
Rekordinė sapnų gaudyklė
Rekordinė sapnų gaudyklė / Monikos Dombrauskytės nuotr.
Temos: 1 Molėtai

Sapnų gaudyklė iškelta Asvejos regioniniame parke Dubingiuose, tai – dešimt dienų vykstančio festivalio „Masters of Calm“ dalis. Pasak jo organizatorių, gaudyklė čia kabės nuolat ir taps dar vienu lankomu objektu Lietuvoje.

Iki šiol sapnų gaudyklės pasaulio rekordas priklauso Rusijoje esančiai sapnų gaudyklei, kurios skersmuo 7,42 m. Lietuvio sukurtos sapnų gaudyklės lankas yra 10 metrų skersmens, o perimetras – daugiau nei 31 metras.

Monikos Dombrauskytės nuotr./Rekordinė sapnų gaudyklė
Monikos Dombrauskytės nuotr./Rekordinė sapnų gaudyklė

Sapnų gaudyklėmis menininkas susidomėjo maždaug prieš ketverius metus, kiek vėliau jų kūrimui ėmė naudoti antrines žaliavas. Dabar tai tapo pagrindine vilniečio veikla, o savo darbais jis dekoruoja privačias bei viešas erdves.

Idėja siekti pasaulio rekordo V.Paraninui kilo pernai, o pats procesas tapo iššūkiu, mat iki šiol kūrėjas yra pagaminęs dviračio lanko ir gimnastikos rato dydžio sapnų gaudykles.

Viktorija Minčinskaja, viena iš festivalio organizatorių sako, kad sapnų gaudyklės iškėlimą stebėjo didžioji dalis festivalio dalyvių.

„Festivalis vyksta dar tik antra diena, o jame apie du tūkstančiai dalyvių. Neįtikėtinai gražus oras, neįtikėtinai daug žmonių“, – sakė V.Minčinskaja.

Pasak V.Minčinskajos, į festivalį galima atvykti vienai, kelioms ar visoms dienoms.

„Būdamas čia žmogus atranda daugelį dalykų. Visų pirma – labai gražų pavyzdį žmogiško santykio“, – sako festivalio organizatorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius