Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moters bagaže oro uosto darbuotojai rado auksinį pistoletą: keleivei gresia dideli nemalonumai

Sidnėjuje buvo suimta amerikietė, kuri lėktuvu iš Los Andželo atvyko su 24 karatų auksu dengtu pistoletu, supakuotu bagaže, rašoma CNN.
Moteris sulaikyta po to, kai oro uosto darbuotojai jos bagaže rado auksinį ginklą
Moteris sulaikyta po to, kai oro uosto darbuotojai jos bagaže rado auksinį ginklą / Australian Border Force nuotr.

Sekmadienį į Sidnėjų atskridusi 28 metų moteris neturėjo leidimo įvežti ar laikyti šaunamąjį ginklą Australijoje, sakoma Australijos pasienio pajėgų (ABF) pranešime.

Didžiausia bausmė už šį nusikaltimą Australijoje – 10 metų laisvės atėmimo.

Australijoje galioja vienos griežčiausių pasaulyje ginklų laikymo taisyklių, o „tyčinis“ šaunamųjų ginklų importas be išankstinio leidimo yra neteisėtas. Didžiausia bausmė už šį nusikaltimą Australijoje – 10 metų laisvės atėmimo.

Moteris, kurios tapatybė pranešime nenurodyta, pirmadienį pasirodė vietos teisme ir buvo paleista už užstatą. Jos vizos statusas ir tolesnis buvimas Australijoje priklauso nuo teismo. Priklausomai nuo bylos baigties, ji gali būti išsiųsta iš šalies, teigia ABF.

ABF vadas Justinas Bathurstas teigė, kad šis sulaikymas byloja apie pareigūnų kruopštumą ir šalies ginklų aptikimo technologijų išmanumą.

„ABF pareigūnai yra įsipareigoję saugoti mūsų bendruomenę, bendradarbiaudami su teisėsaugos partneriais, kad pasienyje būtų užkirstas kelias tokiems daiktams, kaip neregistruoti šaunamieji ginklai“, – pranešime pridūrė J.Bathurstas.

Australija dažnai pateikiama kaip pavyzdys, kad ryžtingais ginklų kontrolės veiksmais galima sumažinti mirčių nuo šaunamųjų ginklų skaičių.

Ši šalis įgyvendino plataus masto ginklų kontrolės priemones po to, kai 1996 m. balandžio mėn. vienišas šaulys nužudė 35 žmones Port Artūre, Tasmanijoje.

Tad buvo uždrausti kai kurie ginklai, sugriežtintas ginklų savininkų licencijavimas, o likę šaunamieji ginklai buvo registruoti pagal vienodus nacionalinius standartus, kartu su itin sėkminga visoje šalyje taikoma išpirkimo ir amnestijos schema.

JAV yra vienintelė pasaulio valstybė, kurioje civilinių šaunamųjų ginklų skaičius viršija žmonių skaičių.

JAV yra vienintelė pasaulio valstybė, kurioje civilinių šaunamųjų ginklų skaičius viršija žmonių skaičių, todėl smurtas, naudojant šaunamuosius ginklus, čia pasiekė rekordinį lygį. Šveicarijoje įsikūrusios Šaulių ginklų tyrimo (SAS) duomenimis, Australijoje šimtui žmonių tenka vos 14 ginklų, o JAV šimtui žmonių – 120 ginklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius