Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujųjų metų belaukiant: įdomiausi fejerverkų šou pasaulyje

Nenumaldomai artėja Naujųjų metų šventė. Vieni ją planuoja sutikti ramiai: namie ar išsinuomotoje sodybėlėje kur nors pajūryje. Kiti – trokšta linksmybių: muzikos, pramogų, gražių rūbų, skanaus maisto. Tačiau, greičiausiai, vidurnaktį didžioji dalis žmonių pasitiks panašiai – gėrėdamiesi fejerverkų nuspalvintu naktiniu dangumi ar bent jau spragsinčiomis šaltosiomis ugnelėmis.
Naujieji metai Rio de Žaneire
Naujieji metai Rio de Žaneire / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Fejerverkai – neatsiejamas Naujųjų metų atributas. Ir ne tik Naujųjų – be šio įspūdingo reginio, šiais laikais, apsieina retas festivalis ar didesnė šventė. Būtent apie įdomiausius fejerverkų šou ir norime jums papasakoti. Dalis iš jų, tamsų dangų nuspalvina gruodžio 31-osios naktį, kiti – kitomis progomis.

Naujųjų metų fejerverkai, Sidnėjus

Shutterstock.com nuotr./Sidnėjus
Shutterstock.com nuotr./Sidnėjus

Australija – tai šalis, kuri Naujuosius metus pasitinka viena iš pirmųjų. Ir tą padaro labai trenksmingai, ypatingai – Sidnėjaus mieste. Kasmet Sidnėjaus valdžia fejerverkams išleidžia daug pinigų. Pavyzdžiui, šiemet planuojama investuoti daugiau nei 5 milijonus Australijos dolerių. Suma išties didžiulė, ypač, pagalvojus, jog visa tai bus išleista „į orą“. Tačiau toks tik pirmasis įspūdis. Iš tiesų, Naujųjų metų fejerverkai yra tapę Sidnėjaus vizitine kortele. Jų pažiūrėti atvyksta galybė turistų. Tad didžiosios investicijos tikrai atsiperka.

Į Sidnėjaus uostą žmonės ima plūsti likus kelioms valandoms iki programos pradžios. Na, o lygiai vidurnaktį dangų nudažo įvairiaspalvės fejerverkų puokštės. Žvelgdami į garsųjį Sidnėjaus Operos teatrą, uosto tiltą, tolumoje spindinčius dangoraižius ir fejerverkus, žmonės Naujus metus pasitinka pakiliomis nuotaikomis.

Bastilijos paėmimo diena, Paryžius

Shutterstock.com nuotr./Paryžius
Shutterstock.com nuotr./Paryžius

Bastilijos paėmimo diena – tai Prancūzijos nacionalinė šventė, kuri kasmet minima liepos 14 d. Ši diena skirta paminėti Bastilijos paėmimą, įvykusį 1789-aisiais. Tai įvykis, kuris buvo be galo svarbus Prancūzijos nepriklausomybės kelyje. Patys prancūzai šią dieną vadina „La Fête nationale“.

Nuo 1880-ųjų kasmet liepos 14-osios ryte vykstą didžiulis karinis paradas, kuris žygiuoja per visą Eliziejaus laukų alėją Paryžiuje. Stebėti šią šventę kviečiami ne tik aukšti Prancūzijos pareigūnai, tačiau ir užsienio valstybių vadovai. Na, o vakarais šventė vainikuojama įspūdingu fejerverkų šou, kuris vyksta prie Eifelio bokšto.

Jungtinių Amerikos Valstijų nepriklausomybės diena, Niujorkas

Shutterstock.com nuotr./Niujorkas
Shutterstock.com nuotr./Niujorkas

Vasarą savo nepriklausomybės dieną švenčia ne tik prancūzai. JAV nepriklausomybės diena, arba tiesiog Liepos 4-oji, – tai didžiulė šventė amerikiečių šeimose. Fejerverkai, šios dienos vakarą, puošia kone kiekvieno JAV miesto ir net provincijų dangų. Jų leidimo metu dainuojamos įvairios patriotinės dainos.

Bene įspūdingiausius liepos 4-osios fejerverkus galima išvysti viešint Niujorke. Didžioji jų dalis leidžiama nuo Hadsono upės rytinio kranto – taip kur kas patogiau įstabų reginį stebėti iš skirtingų Niujorko vietų. Pastaraisiais metais tapo itin populiaru liepos 4-ąją rezervuotis staliukus restoranuose, kurie įsikūrę dangoraižiuose. Puikus maistas, Niujorko šviesos ir dangų nuspalvinantys fejerverkai – tikrai įsimintina patirtis.

Tarptautinis fejerverkų festivalis, Pohangas

Shutterstock.com nuotr./Pohangas
Shutterstock.com nuotr./Pohangas

Pietų Korėjoje esantis Pohangas – tai miestas, kuriame kasmet organizuojamas didžiulis renginys – Tarptautinis fejerverkų festivalis, kuris dažnai vadinamas tiesiog „Šviesos ir ugnies švente“. Į šį festivalį atvyksta komandos iš įvairių šalių. Jų tikslas – nugalėti gražiausio fejerverkų šou konkursą. Žinoma, tokia šventė pritraukia ir daug entuziastų, norinčių pasigrožėti fejerverkais. O grožėtis tikrai yra kuo: fejerverkai čia traktuojami kaip meno kūriniai, todėl pasirodymai vienas už kitą įdomesni. Festivalis organizuojamas kasmet, liepos mėnesį. Jis trunka nuo keturių iki devynių dienų.

Naujųjų metų fejerverkai, Dubajus

Shutterstock.com nuotr./Dubajus
Shutterstock.com nuotr./Dubajus

Didžiausias Jungtinių Arabų Emyratų miestas Dubajus – puiki egzotinė kryptis sutikti Naujuosius metus. Keliautojus čia pasitinka išpuoselėta tvarka, spindintys pastatai, aukštos aptarnavimo lygis, prabanga. Dubajus save pristato kaip itin šiuolaikišką miestą, tad nenuostabu, jog Naujųjų metų vakare čia galima pasigėrėti neeiliniu šou.

Pagrindinė Naujųjų metų sutikimo šventė vyksta prie Dubajaus simbolio – aukščiausio pasaulyje dangoraižio Burdž Khalifos. Šio pastato aukštis net 828 metrai. Būtent nuo Burdž Khalifos viršūnės ir paleidžiami grandioziniai fejerverkai, kurių šou kasmet parengiamas pagal specialią choreografiją. Fejerverkus lydi muzika, lazerių ir šviesų šou.

Gajaus Fokso naktis, Londonas

Shutterstock.com nuotr./Londonas
Shutterstock.com nuotr./Londonas

Kasmet, lapkričio mėnesį, Didžiojoje Britanijoje švenčiama Gajaus Fokso naktis, kuri šiandien dažniausiai vadinama tiesiog Fejerverkų naktimi. Šios šventės istorija – be galo įdomi ir netgi kiek kraupoka.

Gajus Foksas – tai istorinė asmenybė, gyvenusi 1570–1606 metais. Nors šis žmogus buvo anglas, jis išpažino katalikybę, o ne šioje šalyje vyravusį anglikonų tikėjimą. Atrodytų, kas gi čia tokio. Tačiau Foksas buvo ir politiškai angažuotas: šis žmogus, drauge su „Parako sąmokslo“ organizacija, norėjo nuversti karalių, o į jo vietą pasodinti katalikų monarchą.

Naktį, kai Foksas, drauge su grupuotės nariais planavo nuversti karalių, jį pagavo monarcho apsauga. Išsiaiškinę vyro planus, šie paskyrė jam mirties bausmę. Tai, jog Foksui nepavyko nuversti karaliaus, anglai švenčia iki šių dienų. Įspūdingiausius fejerverkus galima stebėti Londone.

Nacionalinė diena, Singapūras

Shutterstock.com nuotr./Singapūras
Shutterstock.com nuotr./Singapūras

1965 m. rugpjūčio 9-ąją Singapūras atsiskyrė nuo Malaizijos ir tapo nepriklausomu miestu-valstybe. Šiandien tai be galo šiuolaikiškas miestas, stebinantis preciziška tvarka, spindinčiais dangoraižiais..

Nacionalinė diena Singapūre švenčiama išties audringai – fejerverkų šou čia organizuojami net kelis vakarus iš eilės. Panašiai, kaip ir Pohange vykstančiame fejerverkų festivalyje, savo sukurtus fejerverkų šou čia demonstruoja skirtingi kūrėjai. Žinoma, pagrindinė šventė vyksta rugpjūčio 9-ąją. Dieną organizuojamas paradas, na, o vakare dangų nudažo fejerverkai. Geriausia juos stebėti nuo Marinos įlankos – taip matyti tiek naktinis dangus, tiek žibantis miestas.

Naujųjų metų fejerverkai, Honkongas

Shutterstock.com nuotr./Honkongas
Shutterstock.com nuotr./Honkongas

Honkongas – tai miestas, kuriame Naujieji metai kasmet sutinkami vis įspūdingiau. Įvairios programos vyksta skirtingose Honkongo vietose, tad vietiniai gyventojai ir turistai gali džiaugtis šventės alternatyvomis.

Viena iš populiariausių vietų pasitikti Naujuosius – Viktorijos uostas. Nuo jo atsiveria įspūdinga dangoraižių panorama. Vidurnaktį, kai dangus nusidažo fejerverkais, didingi pastatai atrodo išties kerinčiai. Beje, vis daugiau žmonių ieško įdomesnių fejerverkų stebėjimo kampų, todėl vis labiau populiarėjanti pramoga – naujametinis pasiplaukiojimas laiveliais.

Dar vienas didelis vakarėlis organizuojamas prie prekybos centro Times Square. Čia viskas šiek tiek primena Niujorką: vyksta įvairiausi muzikiniai pasirodymai, o vidurnaktį nuleidžiamas kamuolys, simbolizuojantis senųjų metų pabaigą ir naujųjų pradžią. Programa vainikuojama fejerverkais.

Redentorės festivalis, Venecija

Shutterstock.com nuotr./Venecija
Shutterstock.com nuotr./Venecija

Švenčiausiojo Išgelbėtojo bažnyčia, arba Redentorės bažnyčia – tai renesanso stiliaus bazilika, stūksanti Venecijoje. Šį žymų pastatą suprojektavo architektas Andrea Palladio.

Kasmet, liepos mėnesį, ši bažnyčia tampa Redentorės festivalio centru, kurio pirminė idėja buvo pagerbti 1576-aisias metų maro aukas. Bažnyčia valčių pontoniniu tiltu sujungiama su San Marko aikšte. Vėliau vyksta procesija, gondolų regata, o vakaras vainikuojamas ištaigingu fejerverkų šou. Beje, patiems ištvermingiausiems vakaras fejerverkais nesibaigia: ji lieka pasitikti saulės.

Naujųjų metų fejerverkai, Rio de Žaneiras

Shutterstock.com nuotr./Rio de Žaneiras
Shutterstock.com nuotr./Rio de Žaneiras

Svarbiausias metų renginys Rio de Žaneire – karnavalas. Vis dėlto, šio miesto gyventojai moka linksmintis visus metus. Naujieji – ne išimtis. Šventė čia vyksta pilnu pajėgumu: miesto aikštėse, gatvėse, klubuose, restoranuose, paplūdimiuose – tikrų tikriausia fiesta.

Kopakabanos paplūdimys – tai pietinėje Rio de Žaneiro dalyje esanti 4 km ilgio pakrantė, kurioje organizuojamas masinis Naujųjų metų sutikimo renginys. Vidurnaktį visus nustebina kasmet vis įspūdingesni fejerverkai.

Kelionių akademija – ieškantiems pažintinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius