Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naujutėlaitis milžinas už 625 milijonus: į Klaipėdą atplaukė ką tik pakrikštytas kruizinis laivas

Į Klaipėdą antradienį atplaukė naujutėlaitis, įspūdingo dydžio kruizinis laivas „Mein Schiff 1“, kuris Hamburge tik gegužės 11 dieną buvo pakrikštytas ir leidosi į plačiuosius vandenis.
Klaipėdoje vieši naujutėlaitis kruizinis laivas "Mein Schiff 1"
Klaipėdoje vieši naujutėlaitis kruizinis laivas "Mein Schiff 1" / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

315 metrų laivas talpina apie 2 900 keleivių. Labai panašų skaičių keleivių gabena šio laivo broliai, skirtingais skaičiais žymimi ir Klaipėdoje jau ne kartą viešėję „Mein Schiff 3“, „Mein Schiff 5“ ir „Mein Schiff 6“ laivai. Pastarieji broliai yra apie 20 metrų trumpesni, jų ilgis siekia apie 295 metrus.

Į Klaipėdą laivas atplaukė iš Gdansko, prieš tai apsilankė Vokietijoje ir Danijoje. Rytoj kruizinio laivo keleiviai išlips Sankt Peterburge.

Paveldėjo pavadinimą

„Mein Schiff 1“ buvo statomas Suomijoje, Turku uoste. Skaičiuojama, jog naujutėlaičio kruizo statybos atsiėjo apie 625 mln. dolerių. Šis laivas, plaukiojantis su Maltos vėliava, priklauso kompanijai „TUI Cruises“. Ši bendrovė senąjį laivą „Mein Schiff 1“ pardavė ir likus laisvam pavadinimui nusprendė juo pavadinti naująjį milžiną.

Laivo krikštynas kompanija planavo kiek anksčiau, tačiau planus sutrikdė atidėti laivo bandymai dėl įšalo Turku uoste.

Papildomi 20 metrų ilgio šiame naujame „Mein Schiff 1“ laive panaudoti tam, kas šiomis dienomis aktualiausia: sporto ir sveikatingumo paslaugoms. Ant laivo stogo, 15 denyje, driekiasi 25 metrų ilgio baseinas, tapęs šio laivo išskirtine puošmena.

11 ir 12 deniuose įkurdintas SPA centras, čia veikia išskirtinė sauna su panoraminiu vaizdu. SPA ir sporto zona laive užima apie 2 400 kv. metrų.

Kiekvienas laivo denis pavadintas su jūra susijusiu pavadinimu, antrasis denis – inkaru, trečiasis – Atlantu, ketvirtasis – jūros žvaigžde ir pan.

Aibė restoranų ir kavinių

Naujutėlaičiame laive veikia 12 įvairiausių restoranų, 15 barų ir lounge zonų. Teigiama, jog čia nėra picerijos, vietoj jos veikia sveikuoliška kavinė, siūlanti įvairiausių salotų. Kruiziniame laive maistui skiriamas ypatingas dėmesys, čia galima pasimėgauti tiek tradiciniais vokiškais patiekalais, tiek įvairiausia žuvimi, jūros gėrybėmis bei ypatingai paruošta mėsa.

Į kruizą išsiruošę svečiai gali pasirinkti sau tinkamo dydžio kajutę, kurias laive įrenginėjo dizainerė Patricia Urquiola.

Išskirtiniu kruizo darbuotoju laive tapo robotas-didžėjus, kuris rūpinasi muzika.

VIDEO: Ką tik nuleistas ant vandens: Klaipėdoje vieši milžiniškas kruizas „Mein Schiff 1“

Šį sezoną Klaipėdoje iš viso laukiama 60 kruizinių laivų. Sezonas neįprastai ilgas, mat prasidėjo gerokai anksčiau, pirmasis laivas į Klaipėdą šiemet atplaukė balandžio viduryje, paskutinysis atplauks spalio 19 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius