-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprastas reiškinys – upėje susiformavo didelis besisukantis ledo diskas

Šios savaitės pradžioje Meino valstijos Vestbruko mieste susiformavo neįprastas reiškinys – didelis besisukantis ledo apskritimas upėje.
Ledo apskritimas Meine, JAV
Ledo apskritimas Meine, JAV / „Scanpix“/AP nuotr.

Nedideliame mieste tai tapo pagrindine atrakcija: žmonės renkasi ant kranto pažiūrėti į šį išskirtinį reginį. Vaizdas, kaip apie 90 metrų skersmens apskritimas sukasi prieš laikrodžio rodyklę, greitai išpopuliarėjo pasaulio žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose.

VIDEO: Neįprastas reiškinys upėje JAV – besisukantis ledo apskritimas

Pirmadienio rytą šį apskritimą upėje pastebėjo netoli upės esančio biuro savininkas Robertas Mitchellas. Jis iškart apie jį pranešė miesto savivaldybei – tikėdamasis, kad ji galės į dangų pakelti droną ir užfiksuoti išskirtinį vaizdą iš oro. Netrukus taip ir buvo padaryta, o vaizdo įrašą savivaldybė paskelbė savo paskyroje feisbuke.

R.Mitchellas pasakojo, kad vaizdas stebina ir tuo, kad „blynas“ nejuda iš vietos – sukasi sau tarsi ant ašies vienoje vietoje. Be to, jį pamėgo antys – sukosi tarsi ant lėtos karuselės.

Kone idealaus apskritimo forma atrodo lyg žmogaus padaryta, tačiau toks reiškinys susiformuoja visiškai natūraliai – esant atitinkamai srovei ir besikeičiančiai vandens temperatūrai. Apskritimas suktis pradeda, kai jis pradeda tirpti. Tiesa, paprastai tokie diskai pastebimi gerokai mažesni, apie 6-9 metro skersmens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius