Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nenorite būti išmesti iš nakvynės namų – elkitės padoriai: jokio sekso bendruose kambariuose

Keliaujantys į svečias šalis turi daugybę apgyvendinimo galimybių – nuo prabangių kurortų iki pigių svečių namų. Visgi norintieji sutaupyti dažnai pasirenka „hostelį“, kur gyvenamąja erdve dalijasi su nepažįstamais žmonėmis. Nors ir pigesnė, nakvynė bendrame kambaryje verčia mus elgtis santūriau ir nedaryti to, ką darytume būdami vieni. Štai ką verta prisiminti, jog kambariokai mūsų iš „hostelio“ neišprašytų.
Hostelis
Hostelis / 123rf.com nuotr.

Kaip dienraščiui „Daily Star“ papasakojo 15 metų patirtį turintis kelionių ekspertas Marcas Roebersenas, dalijantis maža erdve, miegamuoju ir vonios kambariu, su nepažįstamais žmonėmis, tam tikras jūsų elgesys kitus svečius gali suerzinti. Jei kambario draugams itin įkyrėsite, jie netgi gali paprašyti hostelio jus iš kambario iškelti.

Ekspertas pateikia penkis patarimus, ko nedaryti, kad nesusidurtumėte su tokia kambariokų rūstybe.

123rf.com nuotr. / „Hostelis“
123rf.com nuotr. / „Hostelis“

Nekelkite triukšmo

Vienas iš džiaugsmų apsistojant hostelyje – galimybė susitikti su kitais keliautojais, su kuriais galima užmegzti ryšį. Jūsų kambariokai gali būti iš viso pasaulio ir keliauti dėl įvairių priežasčių, tačiau tai taip pat reiškia, kad jų planai ir miego režimas gali būti kitoks nei jūsų.

Taigi, jei į kambarį grįžtate vėlai, nejunkite pagrindinių šviesų (ir taip visų nepažadinkite). Vietoje to, naudokite savo išmaniojo telefono žibintuvėlį ir kelkite kuo mažiau triukšmo. Negalite žinoti – galbūt kiti kambario gyventojai planuoja keltis rytiniam žygiui pasitikti saulės.

123rf.com nuotr. / „Hostelis“
123rf.com nuotr. / „Hostelis“

Neužgrobkite bendrų patalpų

Begyvendami hostelyje, neišvengsite dalijimosi bendromis erdvėmis ir įrenginiais, įskaitant dušą, tualetą, virtuvę, įkrovimo lizdus ir lempas. Paprastai geriausia nieko neužsigrobti sau – per ilgai nesiprausti duše, vonios kambaryje neatlikinėti sudėtingų grožio procedūrų, mat per tą laiką pasinaudoti šiomis patalpomis gali prireikti ir kitiems.

Jei įkrovimo lizdų kambaryje nėra daug, įsitikinkite, kad jų tuo metu žūtbūt nereikia niekam kitam. Vieninteliai dalykai, kurie yra tik jūsų, – tai lova ir spintelė.

Kambaryje „neišdykaukite“

Jei nakvynės metu planuojate mylėtis su partneriu, nauju meilužiu ar tenkinti save pats, geriau užsisakykite privatų kambarį. Smagiai leisti laiką yra puiku, tačiau ne kitų svečių patogumo sąskaita. Niekas nenori girdėti, kaip jūs užsiimate seksu savo miegamajame.

Smagiai leisti laiką yra puiku, tačiau ne kitų svečių patogumo sąskaita.

Daugelis nakvynės namų šiais laikais siūlo galimybę apsistoti privačiuose kambariuose, todėl pasinaudokite jais. Jie gali būti šiek tiek brangesni nei bendras kambarys, tačiau bent jau nebūsite palaikytas ekshibicionistu.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad daugelyje hostelių apsistoti gali ir jaunesni nei 18 metų asmenys, tad prie jų, juo labiau, reikėtų elgtis padoriai.

Daiktų nesikraukite paskutinę minutę

Lagaminų pakavimas paskutinę minutę turi du didelius trūkumus. Pirma, jei daiktus krausitės prieš pat skrydį, bus didesnė tikimybė, jog ką nors pamiršite, pavyzdžiui, pasą. Antra, jei išvykstate auštant, jūsų rausimasis, lankstymasis ir panašus triukšmas 4 val. ryto gali patikti ne visiems.

123RF.com nuotr. / Lagaminas
123RF.com nuotr. / Lagaminas

Nevalgykite miegamajame

Nukeliavę į užsienio šalį, be jokios abejonės, turėsite progų paragauti naujų ir įdomių virtuvių. Vis dėlto pagailėkite savo kambario draugų uoslės ir valgykite tokius kvapnius ir kartais aštrius patiekalus tik virtuvėje, o ne miegamajame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius