Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėkite nesąmonėmis: žinios apie mirties bausmę už asmenukes Tailande – netiesa

Pastaruoju metu galėjote išgirsti žinią, neva turistai gali būti „baudžiami mirties bausme“, jeigu viename Tailando paplūdimyje darysis asmenukes. Jeigu jums tokia naujiena pasirodė neįtikėtina, tai gerai galvojote – niekas egzekucija už nuotraukas negrasina.
Mai Khao paplūdimys Tailande
Mai Khao paplūdimys Tailande / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė žiniasklaida (taip pat ir lietuviški portalai) rėksmingomis antraštėmis pristatė žinią, kad ketinama imtis griežtų priemonių Mai Khao paplūdimyje, kuris yra netoli Puketo oro uosto. Ši vieta labai populiari, nes turistai mėgsta fotografuoti virš galvų besileidžiančius ir kylančius orlaivius. Esą už tokį elgesį galima susilaukti net egzekucijos.

Tiesa ta, kad ketinama sukurti „saugumo zoną“ netoli pakilimo tako, į kurią turistai negalės patekti. Tačiau niekas mirties bausme negrasina, net jeigu ir būtų be leidimo į ją įžengta. Kaip pažymi „Gizmodo“, žiniasklaida tiesiog vieną oro uosto pareigūno citatą ištraukė iš konteksto.

Puketo oro uosto vadovo pavaduotojas Wichitas Kaewsaithiamas, kalbėdamas apie problemas, su kuriomis susiduria įstaiga, pridūrė, kad yra griežtai draudžiama šalia oro uosto skraidinti dronus, lazeriais šviesti į lėktuvus. Elgdamiesi taip žmonės pažeistų Tailando oro navigacijos aktą. „Maksimali bauda yra mirties bausmė“, – teigė jis, aiškiai kalbėdamas apie Oro navigacijos akto pažeidimus, o ne asmenukes. Tačiau bulvariniai leidiniai du dalykus suplakė į vieną.

Turistams už nuotraukas mirties bausmė tikrai negrės, tačiau pareigūnai imsis priemonių, sutramdančių keliautojų elgesį. Planuojama, kad dalis kranto bus užverta pašaliniams asmenims. Bet dar kartą – už įžengimą į draudžiamą teritoriją vis tiek egzekucijos niekas nevykdys.

Antradienį į tokią sumaištį dėmesį atkreipė ir „The Thaiger“, kur pirmą kartą ir pasirodė žinia apie ketinamą įrengti „saugumo zoną“ paplūdimyje. Prie jos pridėjus perspėjimą apie Oro navigacijos akto pažeidimus, buvo pagimdyta melaginga istorija apie mirties bausmę už asmenukes. „Tarptautinė bulvarinė žiniasklaida prie 2 pridėjo 2 ir gavo 17“, – parašė leidinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius