Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta slidinėjimo kryptis – į Turkiją: kur, kiek kainuoja ir ar verta

Žinau, žinau – Turkija lietuviams yra nr.1 „3S“ atostogoms (sea, sun, sand - saulė, jūra, smėlis), bet gal bent kartą galima ir kitaip padaryti? Negaliu tikinti, kad šios šalies slidinėjimo kurortai patenkins išrankiausiuosius – 5* reitinguojamų kol kas nėra, tačiau vidutinių poreikių slidinėtojai turėtų likti patenkinti. Turkijoje ia yra apie 300 km ir neretai gana gerai sutvarkytų slidinėjimo trasų, 133 keltuvai, gerų viešbučių, na, o apie maistą nėra ko nė burnos aušinti.
Slidinėjimas Turkijoje
Slidinėjimas Turkijoje / 123rf.com nuotr.

Daugiau naujienų apie keliones į Turkiją rasite „Facebook“ puslapyje „Noriu į Turkiją“.

Geriausiuoju laikomas ERDŽIJĖS (Erciye) slidinėjimo kurortas prie Kaiserio. Jo tarptautinis reitingas – 3,5*.

123rf.com nuotr./ERDŽIJĖS (Erciye) slidinėjimo kurortas
123rf.com nuotr./ERDŽIJĖS (Erciye) slidinėjimo kurortas

Čia yra 55 km trasų ir 14 keltuvų. Šis kurortas didžiausias ir aukščiausias – 3346 m virš jūros lygio. Trasų aukščio perkrytis – 1258 m. Keltuvų kaina priklauso nuo pasikėlimų į kalną skaičiaus, pvz., 30 pasikėlimų – apie 32€.

Iš Lietuvos skristi geriausia per Stambulą į Kaiserį.

PLIUSAI: Erdžijė yra vienas iš Kapadokijos užgesusių ugnikalnių. Per vienas atostogas galima ir paslidinėti, ir apžiūrėti šį mistišką kraštą, paskraidyti oro balionu.

MINUSAI: Kapadokija – vienas brangiausių Turkijos regionų.

Mums patogiausia nusigauti iki ULUDAGO. Skrendam iki Stambulo, tuomet arba laivu, arba automobiliu iki Bursos.

123rf.com nuotr./Uludagas
123rf.com nuotr./Uludagas

Čia yra 28 km trasų, aukštis – 1767-2322 m, 16 keltuvų. Reitingas 3,2*. Dienos bilietas – apie 24€.

PLIUSAI: pakeliui mažiausiai du neapsakomo grožio miestai – Stambulas ir Bursa. Bursa garsėja ir terminio vandens šaltiniais, tad vertėtų apsigyventi kokiame spa. Čia yra ir puikių prabangių parduotuvių bei naktinių klubų.

MINUSAI: slidinėjimo sezono metu gyvenimas ir spa paslaugos smarkiai pabrangsta ir gali gerokai patuštinti kišenę. Be to, netoli Stambulas – savaitgaliais čia būna labai ankšta.

Viena įdomesnių vietų slidinėti SAKLIKENTAS. Šis nacionalinis parkas yra Turkijos pietuose tarp Fetijos ir Kašo. 10 km trasų, 5 keltuvai, aukštis 1850-2547 metrai.

123rf.com nuotr./Saklikentas, Turkija
123rf.com nuotr./Saklikentas, Turkija

PLIUSAI: keliolikos-keliasdešimties kilometrų atstumu yra daugybė istorinių vietovių. Dieną galima slidinėti, o vakare braidžioti ir net maudytis (lietuviams juk nebaugu) jūroje. Saklikento parke yra įspūdingas kanjonas. Deja, žiemą atidaryta lankymui tik nedidelė jo dalis – medinis takas. Toliau reikia bristi upe ir tik su gidais. Nežinau, ar kas išdrįs lįsti į ledinį vandenį.

MINUSAI: tik 2,5* ir nėra patogu nusigauti – iš Stambulo skristi iki Dailano arba Antalijos. Toliau – automobiliais arba autobusais.

Skiresort portalas geriausiuoju dėl kainos ir kokybės santykio laiko KONAKLI kurortą. Jis – Rytuose, prie Erzurumo. Na, jei turite laiko, smagu ir ten nukeliauti. Beje, šiame regione yra ir daugiau slidinėjimo kurortų. Ir ne tik aplink Erzurumą – ten kalnai aikštesni ir klimatas rūstesnis, tad sniego daugiau.

Na, ką – gerų įspūdžių ir sveikų kaulų. Beje, jei prireiktų pagalbos – Turkijos medikai profesionalūs ir išmano savo darbą, tik neužmirškite apsidrausti! Ir tam netaupykite. Europos sveikatos draudimo kortelė negalioja.

Daugiau naujienų apie keliones į Turkiją rasite „Facebook“ puslapyje „Noriu į Turkiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius