Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Novaturas“ ir „Tez Tour“ atšaukia skrydžius į Hurgadą

Kelionių organizatoriai „Novaturas“ ir „Tez Tour“ šeštadienį atšaukia skrydžius į Hurgadą. Toks sprendimas priimtas po to, kai penktadienį viename populiariausių Hurgados (Egiptas) viešbučių „Bella Vista Hotel“ surengtas išpuolis. Tuo metu lietuviai, šiuo metu esantys Egipte, šeštadienį bus parskraidinti namo, kaip ir buvo numatyta.
Viešbutis „Bella Vista Hotel“
Viešbutis „Bella Vista Hotel“ / Viešbučio nuotr.

„Vertindami situaciją Hurgadoje, po konsultacijų su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, sausio 9 dieną nevykdysime suplanuoto skrydžio Vilnius–Hurgada. Vykdysime tik grįžtamuosius skrydžius – artimiausi skrydžiai Hurgada–Vilnius bus vykdomi pagal grafiką, parskraidinant turistus“, – teigė „Novaturas“ Dovilė Zapkutė Rinkodaros projektų vadovė.

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė taip pat teigė, kad po konsultacijų su Lietuvos užsienio reikalų ministerija, tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ atšaukia sausio 9 d. numatytą skrydį iš Vilniaus į Hurgados kurortą Egipte.

„Šeštadienį užsakomuoju „Small Planet Airlines“ skrydžiu iš Hurgados bus parskraidinti visi pagal planą sugrįžti turėję turistai. Iš Vilniaus į Hurgados oro uostą vyks tuščias lėktuvas. Šeštadienį į Hurgadą vykti turėjusių turistų skrydis atšauktas“, – teigė ji. 

Dėl kitų skrydžių bus sprendžiama atsižvelgus į paaiškėjusias incidento aplinkybes – šiuo metu jos tiriamos. Taip pat bus vadovaujamasi Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis.

„Kelionių organizatorius pasirengęs reaguoti operatyviai. Jei paaiškėtų, kad mūsų turistams ten nesaugu, „Tez Tour“ pasirengęs išgabenti iš Hurgados visus lietuvių poilsiautojus nedelsiant. Hurgados viešbutyje „Bella Vista Hotel“, kuriame įvyko incidentas, „Tez Tour“ turistų nėra“, – sakė I.Aukštuolytė. 

VIDEO: Išpuolis Hurgados viešbutyje, kuriame buvo ir lietuvių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius