TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuotaikingas kauniečių medaus mėnuo – pora surengė fotosesiją Europoje, neišvažiuodama iš Lietuvos

Dabar taip dažnai kartojamą frazę „Kiekviena krizė yra ir galimybė“ galima pritaikyti ir keliautojams. Tūkstančiams lietuvių teko atšaukti suplanuotas keliones į užsienį. Liūdna, bet kartu tai galėjo tapti ir proga atrasti įdomesnes mūsų šalies vietas. Puikiai tą iliustruoja nuotaikingas karantininis jaunavedžių Redos ir Roko Zarauskų medaus mėnuo. Negalėdami išvykti į Kubą, jie leidosi į kelionę Europoje... bet Lietuvoje. Kauniečiai neišvykdami iš Lietuvos aplankė Šveicariją, Veneciją, Paryžių ir Londoną – ir ten originaliai įsiamžino. „Kubą dar aplankysime, o šį medaus mėnesį prisiminsime visą gyvenimą“, – 15min pasidžiaugė jie.
Reda ir Rokas Zarauskai
Reda ir Rokas Zarauskai

Gegužės 22 d. susituokusi pora šiuo metu turėjo ilsėtis Kuboje, tačiau dar prieš kelis mėnesius suprato, kad išsvajotosios medaus mėnesio kelionės teks atsisakyti. Tuomet ji ne tik ruošėsi vestuvėms, bet ir ieškojo naujos gyvenamosios vietos.

„Prieš akis buvo įjungtas Lietuvos žemėlapis, ir būsima žmona pajuokavo, jog Kaune išsinuomojus brangų butą, galėtume nukeliauti tik į greta esantį lietuvišką Londoną ar Šveicariją, – 15min rašė pora. – O tada ir pagalvojome – jeigu mūsų laukia karantininės vestuvės, kodėl nesuorganizavus ir karantininio medaus mėnesio?“

Kauniečiai seniai žinojo, kad Lietuvoje yra miestelių, kurių pavadinimai sutampa su kitų šalių vietovardžiais. Kad būtų dar įdomiau šias vietas lankyti, jie sumanė ir originaliai prie jų įsiamžinti. Prie Venecijos, Šveicarijos, Londono ir Paryžiaus pora surengė fotosesijas – kiekvienai vietai sumanydami vis kitą idėją.

„Nenorėjome paprastų „selfiukų“, – aiškino jie. – Iš pradžių sugalvojome, kad Paryžiuje surengsime pikniką, o kitų nuotraukų idėjas sugalvojome jau kitą dieną. Nebuvo sunku, į viską žvelgėme su šypsena, jau važiuodami į tam tikrą vietą žinojome, kaip būsime apsirengę, kaip sėdėsime ar stovėsime.“

Taip pora per dvi dienas susikūrė išties išskirtinę medaus mėnesio fotosesiją. Jau kitą dieną po vestuvių jie leidosi į Šveicariją, tuomet – į Veneciją. „Manėme, kad spėsime viską, tačiau kelionė po Europą užtruko ilgiau nei planavome, sutemus fotosesiją teko atidėti“, – prisiminė sutuoktiniai. Tuomet pora kelioms dienoms nuvyko pailsėti į Nidą, o „medaus mėnesį užsienyje“ pratęsė grįžusi.

Aplinkinių pagalbos kauniečiams nereikėjo, juos gelbėjo fotoaparato stovas ir laikmatis. Visgi pora neliko nepastebėta žmonių – nors vietiniai tikriausiai yra pripratę prie fotosesijų prie ženklų, pamatę bent santūriai nusišypsodavo ar linktelėdavo. „Audringesnių reakcijų sulaukėme tik prie Venecijos ženklo, turbūt jam buvome pasirengę geriausiai“, – pasakojo kauniečiai.

Jaunavedžiai ne tik nusifotografavo prie ženklų, bet ir aplankė pačius kaimelius, kurie jiems pasirodė labai gražūs ir tvarkingi. „Labai maloniai nustebino lietuviškoji Šveicarija, ji iš visų aplankytų vietų didžiausia. Mūsų laukai ir karvutės dar gražesni nei tikrojoje!“, – pagyrų negailėjo jie.

Keliauti mėgstanti pora yra aplankiusi ir tikruosius Paryžių, Londoną, Šveicariją, tik dar Venecijos nespėta, nors Italijoje jau yra pabuvoję – Romoje ir Neapolyje. „Tačiau viešai prisižadame, kad nuvyksime ir į Veneciją“, – davė pažadą jie.

Pora pridūrė, kad plintant nuotraukoms sulaukė ir nepažįstamųjų žinučių, kad reikėjo jiems aplankyti ir Indiją. Jie žinojo apie tokią vietovę Lietuvoje, tačiau sąmoningai jos nesirinko, nes šioje šalyje dar nėra buvę. „Labai gaila, kad Lietuvoje nėra Niujorko, kur susižadėjome“, – išdavė jie.

Kauniečiai nuotraukomis iš nuotaikingos fotosesijos pasidalijo feisbuke, ir jos bemat išplito – šimtai žmonių dalijosi jomis ir sveikino už originalumą. Pora prisipažino, kad juos labai nustebino toks dėmesys.

Asm.archyvo nuotr./Reda ir Rokas Zarauskai
Asm.archyvo nuotr./Reda ir Rokas Zarauskai

„Šia fotosesija norėjome pralinksminti draugus, pažinti Lietuvą – tikrai negalvojome, kad patrauksime nepažįstamų žmonių dėmesį. Tačiau viso to per daug nesureikšminame, svarbiausia, kad patys gerai praleidome laiką ir turėjome nepamirštamą medaus mėnesį“, – tikino jie.

Pora ir toliau vasarą žada keliauti po Lietuvą, į užsienį kol kas vykti tikrai neplanuoja. „Sveikata svarbiau“, – pabrėžė jie. Tačiau nurimus pandemijai, jaunavedžiai ketina išnaudoti už atšauktus skrydžius gautą kuponą ir leistis į kokią nors tolimesnę kelionę.

Poros pozityvumas žavi – jie juokauja, kad medaus mėnesio kelionė net buvo dar geresnė nei planuota sausį. „Kartėlį dėl atšauktos kelionės pajutome tik pirmąją dieną, kai ją atšaukėme. Kubą dar aplankysime, o šį medaus mėnesį prisiminsime visą gyvenimą“, – sakė jaunavedžiai.

Lygiai taip pat jie ir nesigraužia, kad vestuves teko kelti karantino metu. Pora net nesvarstė atidėti savo šventės, ir tokiu sprendimu džiaugiasi. Gaila, anot jų, tik vieno – kad į šventę negalėjo atvykti keli užsienyje gyvenantys brangūs žmonės.

„O vestuvės buvo tokios, kokias planavome, ir dar geresnės. Labai džiaugiamės savo jaukia švente, niekada nesvajojome apie dideles vestuves – galėjome tuoktis ir dviese, – sakė jie. – Karantinas tik įrodė santuokos svarbą – juk didelės šventės ir trijų aukštų tortai bei ilgos povestuvinės kelionės nėra laimingos ir tvarios santuokos rodiklis.“

Beje, stebinančių kaimų pavadinimų Lietuvoje esama dar daugiau. Čia galite rasti žemėlapį su keisčiausiais vietovardžiais šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius