Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojo dvare sužibo didžiausias šių metų kalėdinis festivalis

Lapkričio paskutinįjį savaitgalį sužibo ne tik daugelis Lietuvos kalėdinių eglučių, tačiau ir ryškiausias bei didžiausias kalėdinis festivalis Pakruojo dvare – IV-asis šviesos žibintų festivalis „Stebuklų šalyje“. Apie tai skelbiama pranešime spaudai.
„Stebuklų šalyje“
„Stebuklų šalyje“ / R.Šeškaičio nuotr.

Šios žiemos festivalio įkvėpimas – Luiso Kerolio pasakos „Alisa stebuklų šalyje“ pasaulis su šimtais šviesos skulptūrų, iliuzijomis, stebuklais, magiškais personažais, kurie perkelia į kitą realybę, sukurtą šviesos ir garso technologijomis, kurios ne sykį leis suabejoti kas yra tikra, o kas tik iliuzija.

Festivalis stebina ne tik šviesos efektais, tačiau ir visoje teritorijoje skambančia išskirtine muzika, kurią specialiai festivaliui sukūrė elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas Leon Somov. Šventinę nuotaiką renginyje taip pat kursto spalvingi personažai, kalėdinė mugė, atrakcionų parkas ir dvariško gyvenimo potyriai.

Didžiausias žiemos festivalis Pakruojo dvare vyksta penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais iki sausio 16 dienos. Įėjimas yra mokamas.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje bei ne sykį pripažintas kaip „Metų turizmo objektas“ Lietuvoje, kur atkuriamas XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro gyvenimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius