Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga – tarp dešimties mėgstamiausių rusų kurortų Europoje šią vasarą

Rusijos viešbučių užsakymo internetu tinklalapio Oktogo.ru duomenimis, Palanga pateko tarp dešimties rusų mėgstamiausių Europos kurortų, kuriuos jie renkasi poilsiui šią vasarą. Lietuvos kurortas atsidūrė šalia Ispanijos, Graikijos, Italijos, Šveicarijos, Juodkalnijos poilsio vietų.
Poilsiautojai mėgaujasi vasariška kaitra
Palanga / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Tokie reitingai sudaromi stebint, kurių Europos šalių kurortų viešbučius vasaros atostogoms šiemet renkasi rusai

Tinklalapio pranešime tvirtinama, kad daugelis rusų greičiausiai jaučia „lengvą nostalgiją“, planuodami praleisti vasaros atostogas „nuostabiame Lietuvos miestelyje Palangoje“. „Gintarinis pajūris su smėlėtais paplūdimiais, švaria jūra ir inteligentiškais kultūros renginiais vilioja čia turistus kiekvienais metais. Kurortas pradėtas vystyti apie 1880 m., kaip tik tuo metu čia atidarytas pirmas restoranas, pirmas viešbutis, keletas vasaros poilsiaviečių, teatras, nutiesti takai pasivaikščiojimams miške ir pastatytos pirmosios maudymosi kabinos su marmurinėmis voniomis ir pašildytu vandeniu“, – gražių žodžių Palangai negaili rusai.

Taip pat Rusijos tinklalapis pastebi, kad viena mėgstamiausių kurorto svečių pramogų yra rinkti smulkų gintarą Baltijos jūros pakrantėje. „Kai jis pasibaigia, miesto valdžia tiesia pagalbos ranką ir rengia neįprastas akcijas mėtydami „saulės akmenis“ vietos paplūdimiuose. Nuo 2011 metų savivaldos sprendimu kartą per sezoną į paplūdimius išeina Neptūnas ir pasėja pakrantėse iki 80 kg smulkaus gintaro“, – su lengva nuostaba apie Lietuvos kurortą pasakojo tinklalapis.

Oktogo.ru teigimu, už nakvynę ramiame Palangos rajone esančiame viešbutyje prašoma nuo 900 rublių (apie 73 Lt). O jaukūs apartamentai su atskira virtuve ir nemokamu Wi-Fi kainuos 2 tūkst. rublių (162 Lt) už naktį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius