Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Pardavusi namus Anglijoje pora persikėlė gyventi į Balį: būsto nuoma metams – tik 2300 Eur

Po sunkios darbo savaitės daugelis pasvajoja viską mesti ir persikelti gyventi kitur, pavyzdžiui, Aziją. Tačiau yra ir tokių žmonių, kurie ne tik svajoja, bet ima ir padaro. 36 metų Mattas Dearingas ir 35 metų jo partnerė Carlie Donnelley, kilę iš Mančesterio, žengė drąsų žingsnį, kad galėtų gyventi finansiškai laisvai, rašo „Daily Mail“.
Mančesteris ir Ubudas
Mančesteris ir Ubudas / 15min koliažas

Pardavę savo trijų miegamųjų namą Mančesteryje ir gavę už jį 365 000 svarų sterlingų (apie 422 418 eurų) Mattas ir Carlie išskrido į Indonezijoje esančią Balio salą, kur pradėjo įgyvendinti savo svajonę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Balio sala
AFP/„Scanpix“ nuotr./Balio sala

Į avantiūrą jie išvyko ne vieni, o kartu su trim mažais vaikais – 7, 4 ir 1 metų amžiaus. Pasak jų, tai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip sunkumas. Iš tiesų gyvendami Balyje dabar gali daugiau laiko skirti vaikams nei skirdavo Anglijoje.

„Kai gyvenome Jungtinėje Karalystėje, vaikus matydavau valandą per dieną – prieš jų miegą. Nuolat dirbau, nes reikėjo apmokėti sąskaitas. Turėjome pinigų, bet mažai būdavome kartu. Norėjau pabėgti iš tų „žiurkių lenktynių“, – neslėpė vyras.

Shutterstock.com/Ubudas
Shutterstock.com/Ubudas

Iš Anglijos šeima persikraustė į Balio sostinę Ubudą, kuriame išsinuomojo trijų kambarių butą. Nuomos kaina metams – tik kiek daugiau nei 2000 svarų sterlingų (apie 2300 eurų). Šeimos avantiūra prasidėjo pernai lapkritį, kai jie užsisakė bilietus į vieną pusę. Giminaičiai, anot poros, tuomet sake, kad jie išprotėjo.

Norėjau pabėgti iš tų „žiurkių lenktynių.

„Iki paskutinės minutės niekas netikėjo, kad mes tai padarysime“, – „Daily Mail“ pasakojo Mattas, pridūręs, kad apie tai jis svajojo daugelį metų. Tiesa, pirmiausia akys krypo į Europą. Jis ne kartą vyko į Ispaniją ir ieškojo urvinių namų, nes „norėjo atsijungti nuo pasaulio.“

Balis jo akiratyje atsirado dėl to, jog ten turizmas vystomas visus metus, o orai dažniausiai būna puikūs beveik visą laiką.

Žada nuomoti vilas

Išsinuomoję butą Ubude, jie įsigijo ir greta esantį 1 200 kv. m žemės sklypą už 100 000 svarų sterlingų. Jame šeima planuoja pasistatyti nuosavą namą ir yra paskaičiavę, kad tai padės sutaupyti 236 000 svarų sterlingų.

„Statomės dvi keturių-penkių miegamųjų vilas, kurias ketiname nuomoti turistams. O atskirame sklype bus trijų miegamųjų namas, kuriame gyvensime mes, kol vyks statybos“, – pasakojo Mattas, pridūręs, jog investicijų grąža čia yra nuostabi.

Pelninga ir patinkanti veikla – ne vieninteliai privalumai, kuriuos po beveik metų Balyje pastebi pora. Pasak Matto, dabar jis gali pats nuvežti ir parvežti vaikus iš mokyklos. „O žmonės čia malonūs, dėkingi“, – vietinius gyrė britas.

Jam pritarė ir vyro avantiūrą bei planus palaikanti Carlie, kuri Mančesteryje dirbo kosmetologe. Pasak jos, po persikraustymo reikėjo priprasti prie naujos rutinos. Labiausiai Balyje jai patinka gamta. „Mūsų šeimai patinka tyrinėti ir atrasti naujas vietas“, – džiaugėsi moteris.

Mattas jai pritaria: „Kai buvau vaikas, visą laiką būdavau lauke, bet užaugęs to nebedarydavau, visą laiką dirbau. Dabar kiekvienas savaitgalis yra šeimos savaitgalis, vykstame į vis kitą paplūdimį ar pažiūrėti krioklių ir jaučiamės tarsi aukso ieškotojai. Mančesteryje savo vaikų neišleisdavau iš sodo, o dabar jie visą laiką būna lauke, žaidžia ryžių laukuose – anksčiau jie to niekada nebuvo patyrę.“

Kaip rašo „Daily Mail“, kai šeima pirmą kartą atvyko į Balį, tris mėnesius praleido apžiūrinėdami lankytinas vietas, lankydamiesi Canggu ir Lovinos paplūdimyje, o paskui apsigyveno Ubude, Balyje.

Vienintelis minusas, kurį jie mato – kad artimieji liko labai toli. Bet jie tikisi, kad su laiku galės atsiskraidinti čia savo šeimą. Be to, planuoja grįžti paviešėti į Jungtinę Karalystę

Savo nauju gyvenimu ir atradimais Balyje Mattas ir Carie dalinasi TikTok ir Instagram paskyrose @serenitylivingbali, tikėdamasi, kad jie įkvėps kitus žmones žengti tokį pat žingsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius