TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Parduodami skrydžių iš Vilniaus į Londono Sitį bilietai

Lenkijos oro linijos „LOT Polish Airlines“ pradėjo bilietų prekybą maršrutu Vilnius–Londono Sitis, antradienį pranešė įmonė „Lietuvos oro uostai“. Skrydžiai bus vykdomi kiekvieną dieną rytais ir vakarais nuo šių metų gegužės 1 dienos.
Londono Sitis
Londono Sitis / 123rf.com nuotr.

Vasaros sezono metu iš Vilniaus lėktuvas į Londono Sitį kils kiekvieną darbo dieną 6:30 val. ryte ir 16:55 val. vakare, taip pat šeštadienį 6:30 val., o sekmadienį – 16:55 val.

Tuo tarpu iš Londono Sičio skrydžiai darbo dienomis bus vykdomi 9:35 val. ir 18:40 val., šeštadieniais taip pat bus skrendama iš ryto, o sekmadieniais – vakare.

Kelionės tarp dviejų sostinių trukmė – 3 val.

Reisai maršrutu Vilnius–Londono Sitis bus vykdomi orlaiviu „Embraer ERJ-190“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rokas Masiulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rokas Masiulis

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia, kad galimybė organizuoti skrydžius iš ir į Londono Sitį yra laukta žinia Lietuvos verslo bendruomenei ir užsienio investuotojams.

„Dvejus metus trukęs darbas su Europos Komisija, siekiant įtikinti ją šio maršruto svarba Lietuvai ir būtinybe valstybei užtikrinti jo atsiradimą, davė puikų rezultatą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas ministras.

Pranešime taip pat minima, kad Susisiekimo ministerija siekia, kad iki Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos (ES) pradėti viešųjų paslaugų projektai galėtų būti tęsiami ir po „Brexit.

Siekis – paskatinti investicijas

Anot „Lietuvos oro uostų“, maršrutui Vilnius–Londono Sitis pradėti buvo paskelbtas išskirtinis konkursas, kurio tikslas – sumažinti geografinį atstumą tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės verslininkų bei paskatinti aktyvesnes investicijas.

M.Mažono nuotr./LOT orlaivis
M.Mažono nuotr./LOT orlaivis

Konkursas įgyvendintas bendromis Lietuvos oro uostų, Susisiekimo ministerijos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“ pastangomis.

„Didžioji dalis sparčiai augančio Londono Sičio oro uosto keleivių – verslo sektoriaus atstovai. Tai, kad turėsime patogius skrydžius į šį oro uostą, neabejojame, dar labiau atkreips jų dėmesį į Lietuvą. Pasidžiaugti galime tuo, kad esame pirmoji šalis Europos Sąjungoje, kurioje skrydžiai, skirti pritraukti verslo keleivius, prireikus, bus skatinami dar ir valstybės“, – teigia valstybinės įmonės „Lietuvos oro uostai“ generalinis direktorius Marius Gelžinis.

Ekonomikos ir inovacijų ministro Virginijaus Sinkevičiaus įsitikinimu, norint tinkamai panaudoti susidariusį investicinį potencialą tarp Lietuvos ir Jungtinės karalystės, patogus verslo skrydis yra būtinas.

„Dėl Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES atsiradusi verslo migracija atveria dar daugiau galimybių prisitraukti į Lietuvą šioje šalyje veikiančių įmonių, ypač finansų technologijų. Šiuo metu pagal išduotų elektroninių pinigų įstaigos licencijų skaičių Lietuva Europos Sąjungoje nusileidžia tik Jungtinei Karalystei. Norint išnaudoti šias galimybes verslo skrydis tarp Vilniaus ir Londono yra būtinas“, – dėsto jis.

Savivaldybė skyrė lėšų skrydžio rinkodarai

Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus manymu, verslo lygio skrydis į Londoną pritrauks į Vilnių daugiau tarptautinių įmonių ir gerų darbo vietų šalies gyventojams.

„Vilniaus miesto savivaldybės taryba skiria lėšų Vilnius–Londonas krypties verslo skrydžio rinkodarai. Prisidėsime 3-is metus skirdami po 700 tūkst. eurų, kad naujasis skrydis būtų sėkmingas“, – pranešime cituojamas R.Šimašius.

„LOT Polish Airlines“ kompanijos generalinis direktorius Rafalas Milczarskis teigia neabejojantis, kad siūloma naujoji paslauga turės didelį potencialią, nes per metus tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės keliauja beveik 1 mln. keleivių.

Anot jo, Londono Sičio oro uostas tinkamiausias keleiviams, norintiems pasiekti Londoną pačiu trumpiausiu ir patogiausiu keliu, siekiant patekti į finansų centrą ir žinomus lankytinus objektus.

„Siūlydami naują paslaugą – skrydžius į Londono Sičio oro uostą – garantuojame ir geriausią alternatyvą toliau esantiems oro uostams, tokiems kaip Londono Lutonas ir Stanstedas. Esame tikri, kad LOT skrydžiai atlieps poreikius tų, kurie keliauja į Londoną verslo ar laisvalaikio tikslais ir jau netrukus paskatins stiprinti abiejų šalių ekonominius ir verslo ryšius“, – teigia R.Milczarskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius