Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasaulyje analogų neturinti pramoga Lietuvoje – „premium“ turai kanojomis

Vienintelis Baltijos šalyse specializuotas medinių kanojų gamintojas „Wet Weim“ šiemet viliasi įtvirtinti naują nišą seniai nusistovėjusioje ir kokybės ištroškusioje vandens pramogų rinkoje. Siūlomi turai – tai išskirtinio inventoriaus bei svaiginančios gamtos ir šiuolaikiškos iškylavimo prabangos ( angl. „glamping“) derinys.
Medinės kanojos
Medinės kanojos / „Wet Weim“ nuotr.
Temos: 1 Kanoja

Uostamiestyje klasikines kanojas gaminanti įmonė „Wet Weim“ organizuoja kruopščiai apgalvotus ir patikrintus vienos dienos turus. Siūlomi maršrutai įdomūs ne tik naudojamos įrangos išskirtinumu, bet ir visiškai kitokiu požiūriu į poilsį gamtoje. Nedidelę, iki vienuolikos žmonių grupę lydi gidas-instruktorius arba kartu su juo – gidas-gamtininkas, kuris puikiai pažįsta kraštą, gali parodyti gražiausias jo vietoves, papasakoti apie istoriją arba florą ir fauną.

„Pradėjome organizuoti turus pernai, norėjome parodyti, kad laiką gamtoje galima leisti kitaip: ramus irklavimas, kanojų estetika, gamtos grožis ir stilinga iškyla saloje, viduryje didingo ežero, – visa tai, kaip ir bet kokį kitą produktą ar paslaugą, būtina pateikti tinkamai, būtent tai mes ir darome“, – sako Janis Žekanis, „Wet Weim“ įkūrėjas.

„Niekur kitur pasaulyje negalima išsinuomuoti medinių kanojų. Mūsų kanojos – rankų darbo, gaminamos čia, Lietuvoje, Klaipėdoje. Kanojų gamyboje naudojama tik raudonųjų Kanados kedrų mediena iš atsinaujinančių šaltinių“, – kanojų gamybos užkulisius atskleidžia J. Žekanis.

„Wet Weim“ nuotr./Medinės kanojos
„Wet Weim“ nuotr./Medinės kanojos

Šiandien paruošti 5 maršrutai: siūloma keliauti Platelių ežeru, Kuršių nerija, Nemuno deltos regioniniu parku, Dangės upe arba Trakais.

Keliavimo saugumą užtikrina profesionaliai pritaikyta įranga, aukščiausios kokybės kanojos ir patyrę gidai. Vienos dienos turai kanojomis – tai kitoks poilsis gamtoje, skirtas tiems, kurie nori pabėgti nuo miesto šurmulio. „Kartais žmonės tiesiog nori atrasti ramybės prieglobstį gamtoje, o joje tikrai yra ką atrasti, svarbiausia – parodyti tinkamu kampu“, – sako J. Žekanis.

9 žmonių – maksimalus grupės dydis
60 Eur asmeniui – tiek vidutiniškai kainuoja turas
500 val. – tiek trunka vienos kanojos gamyba rankomis
3 800 Eur – tiek vidutiniškai kainuoja viena medinė kanoja

VIDEO: Wet Weim Adventure Company

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius