Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažintis su jauniausiu Lietuvos miestu paženklinta sniego kalnais

Kiek žygių iki šiol esate įveikę? 1, 7, o gal net 33? Būtent tokį jubiliejų savaitgalį šventė vienas didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuras“ žygeivis, šįkart leidęsis į pažintį su jauniausiu Lietuvos miestu – Visaginu. Tiek senbuvius, tiek debiutantus šis kraštas sužavėjo išskirtine gamta, savo „atomiška“ aura, žavesio paskutiniajam žiemos žygiui pridėjo ir sniego pusnys, rašoma „TrenkTuras“ pranešime žiniasklaidai.
Žygis
„Trenkturas“ žygis / Organizatorių nuotr.

Kelionė laiko mašina

„Atominis, betoninis, miškingas, ežeringas, jaunas, tarptautiškas…“ – taip kviesdami į žiemos išvarymo žygį Visaginą pristatė „TrenkTuras“. Ir nemelavo – žygeiviai jau nuo pirmų kilometrų aikčiojo iš nuostabos, koks įvairus ir žavus yra šis, daugelio dar mažai tyrinėtas miestas. Jauniausiu Lietuvoje tituluojamas Visaginas, žygeivių teigimu, tikrai nenusileidžia miestams „seneliams“ – turi ir miesto gamtoje, ir gamtos mieste.

Tuo įsitikinti galėjo visi 3 tūkstančiai žygeivių, nepriklausomai nuo pasirinkto maršruto. Leidęsi į trumpiausią – 13 kilometrų – trasą žygiavo tankiais pušynais, praėjo ne vieną ten telkšantį ežerą, pro akis nepraslydo ir unikali miesto architektūra.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

21 kilometro maršrutas paserviravo dar daugiau ežerų. Žygeiviai juokėsi, kad iššūkis buvo tiek suskaičiuoti juos, tiek įsiminti pavadinimus. Kukuizė, Baltas, Karačiunka, Gyvatynas, Skaidrys, Smalvas… Tikra smegenų mankšta! O kokią „mankštą“ turėjo išdrįsusieji pasirinkti ilgiausią – 31 kilometro – maršrutą, klausti turbūt net nereikia. Jeigu kojų neišgąsdino kilometrų skaičius, papildomo krūvio suteikė klampojimas per sniego pusnis.

Siekti „trenktų“ rekordų

Visgi kai kurių trenkturiečių neišgąsdino ir žiemos iššūkiai. Štai kaunietis Tomas per 11 valandų įveikė visas tris trasas, iš viso – 65 kilometrus. Užkietėjęs žygių entuziastas juokavo susikūręs pasiūlymą „trys už vieno kainą“. Rekordininkų buvo ir daugiau – vieni džiaugėsi įveikę jau 33 „TrenkTuro“ žygį, kiti – rekordiškai lengvai susidoroję su pirmuoju, debiutiniu žygiu.

Puikių rezultatų pasiekta ir kaskart organizuojamoje „Hiatus“ komandinėje įskaitoje. Joje pirmoji vieta atiteko „Devbridge/Cognizant“ komandai – 21 žygeivis kartu įveikė 495 kilometrus, antrąja vieta galėjo džiaugtis „TrenkTiTos“, įveikusios 428 kilometrus, simbolinė bronza skirta komandai „Hiatus“ su 414 kilometrų.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Žygeiviai sutartiniai kartojo, kad kilometrai daug greičiau skriejo ne tik dėl bendražygių, bet ir dėl motyvuojančių bei palaikančių „TrenkTuro“ savanorių. Jie žygio dalyvius vaišino gardžia „Skonis ir kvapas“ arbata, sveikais „Activus“ batonėliais ir košėmis, atsigaivinti padėjo „Žalia giria“ vanduo.

Kad žygeiviai būtų tinkamai pasiruošę kilometrų iššūkiui, o po jo atgautų jėgas rūpinosi „Eglės sanatorija“, aprangos patarimų pažėrė „Hiatus“ ekspertai. Žygio pabaigoje, kaip ir įprasta, tiek maži, tiek dideli buvo apdovanoti išskirtiniais medaliais.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Kitas žygis kvies leistis į pažintį su Alytumi. Dzūkijos sostinė žygeivius neabejotinai nustebins didžiausiu miško masyvu, LDK valdovus menančiais piliakalniais ir, žinoma, vietinių svetingumas. Paragauti bandų, šimtalapio ar kitų dzūkiškų skanėstų? Žinoma! Bet tik įveikus 6, 15, 22, 35 ar 50 kilometrų iššūkį. Susitikime pavasarėjančiame Alytuje jau kovo 25 dieną!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius