Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Pilotas danguje „netyčia“ nupiešė 24 km ilgio penį: milžinišką figūrą pastebėjo aviacijos gerbėjai

Praėjusią savaitę „Lufthansa“ pilotas, nukreiptas iš Katanijos oro uosto Sicilijoje, danguje nupiešė penio formos skrydžio trajektoriją.
Skrydžiai
Skrydžiai / 123rf.com nuotr.

24 kilometrų ilgio piešinį portale „FlightRadar24“ pastebėjo aviacijos gerbėjai, rašoma „Euronews“.

Pranešama, kad liepos 28 d. (13.45 val.) lėktuvas išskrido iš Frankfurto Vokietijoje ir du kartus bandė leistis Katanijos oro uoste, kol jo kursas buvo nukreiptas.

Prieš grįždamas į pradinę skrydžio trajektoriją ir skrisdamas toliau į Maltą, lėktuvas užtruko kiek daugiau nei 16 minučių, kol apsuko ratą danguje prie rytinės Sicilijos pakrantės, taip sukurdamas varpos formą.

„FlightRadar24“ nuotr. / Pilotas „netyčia“ danguje nupiešė penio figūrą
„FlightRadar24“ nuotr. / Pilotas „netyčia“ danguje nupiešė penio figūrą

Vietinė Italijos žiniasklaida teigė, kad nepatenkintas pilotas nupiešė falinę skrydžio trajektoriją protestuodamas prieš skrydžio krypties pakeitimą, tačiau pareigūnai teigė, kad tai nebuvo tyčinis veiksmas.

Jie teigia, kad ši forma atsirado atsitiktinai, lėktuvui LH306 manevruojant nuo salos.

Kodėl skrydis buvo nukreiptas?

Pastarosiomis savaitėmis iš Katanijos buvo atšaukta, atidėta arba nukreipta daugybė skrydžių po to, kai dėl gaisro buvo uždarytas vienas iš oro uosto terminalų.

Oro uostą valdanti bendrovė SAC buvo kritikuojama dėl lėto reagavimo ir prasto bendravimo su oro transporto bendrovėmis. Jos teigė, kad šį skrydį nukreipė staiga pasikeitęs vėjas.

„Kiti lėktuvai taip pat bandė nusileisti pirmą kartą, bet jiems nepavyko, todėl jie turėjo aplenkti ir tada jiems tai pavyko padaryti“, – Italijos laikraščiui „La Repubblica“ sakė SAC.

Bendrovė „Lufthansa“ laikraščiui „Corriere della Sera“ teigė, kad dėl vėjo šuorų buvo „neįmanoma saugiai nusileisti Katanijoje“.

„Dėl šios priežasties pilotas turėjo likti laukimo padėtyje ir dar kartą pabandyti nusileisti, o tai nepavyko“.

Tai ne pirmas penio formos „piešinys“ danguje

Tai ne pirmas kartas, kai pilotas danguje nupiešia penio figūrą. Įvairių rūšių lėktuvai – nuo komercinių skrydžių iki karinių orlaivių – buvo užfiksuoti piešiantys nepadorius raštus.

Šių metų pradžioje Maltos ginkluotųjų pajėgų (AFM) sraigtasparnis virš Komino salos nupiešė falinį skrydžio taką. „FlightRadar24“ tviteryje paskelbė neįprastų raštų nuotrauką su prierašu „Tuo tarpu Maltoje...“.

AFM laikraščiui „Times of Malta“ sakė, kad skrydžio schema buvo „išspausdinta be konteksto“, nes sekimas rodė sraigtasparnį skrendant mažame aukštyje, o ne visą skrydžio trajektoriją.

2022 m. JAV karinis lėktuvas netyčia nupiešė dangaus penį netoli Rusijos bazės Sirijoje.

JAV karinės oro pajėgos taip pat tvirtino, kad incidentas buvo netyčinis, sakydamos, kad nemano, jog įgula „pasielgė netinkamai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius