Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą apšviesta Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia sostinėje

Ketvirtadienio vakarą sostinės senamiesčio Savičiaus gatvę vainikuojančią Švč.Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią pirmą kartą nušvietė kalėdinės šviesos, kurioms elektros energija gaminama iš miestiečių surinktų kavos tirščių.
Apšviesta Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia
Apšviesta Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak „Paulig Professional“ projekto koordinatorės Dovilės Baltrukėnienės, per ne pilnas keturias savaites iš akcijoje dalyvaujančių sostinės įmonių, organizacijų, verslo centrų, kavinių, restoranų, barų, taip pat – gyventojų surinkta 4,8 t kavos tirščių.

VIDEO: Bažnyčią apšvietė šviesos, kurioms energija gaminama iš kavos tirščių

„Iš viso Savičiaus gatvės dekorui ir profesionalių šviesos menininkų sukurtam bažnyčios apšvietimui iki Trijų karalių reikės 6 tonų kavos tirščių. Jau dabar akivaizdu, kad jų surinksime daugiau, todėl aplinkai draugišką elektros energiją panaudosime ir tradiciniam Savičiaus gatvės apšvietimui“, – išplatintame pranešime cituojama D.Baltrukėnienė. Jį kalėdiniu laikotarpiu papildys 40 šviečiančiomis girliandomis papuoštų gyvų eglučių, kurios po švenčių bus grąžintos į mišką – pasodintos, taip užtikrinant, jog nuo pradžių iki galo projektas vykdomas laikantis atsakingo vartojimo ir aplinkosaugos principų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apšviesta Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Apšviesta Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia

Didžioji dalis elektros energijos, pagamintos perdirbant kavos tirščius, bus panaudota Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios apšvietimui, kuris tapo nemenku iššūkiu jį projektavusiems menininkams.

Sėkmingai įveikus iššūkius ir įrengus 25 prožektorius, Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia visą šventinį laikotarpį bus apšviesta šiltų atspalvių šviesomis, išryškinančiomis jos kontūrus ir architektūrinius bruožus, o pirmus tris gruodžio sekmadienius, vakarais, ją puoš dinamiškos šviesų projekcijos.

Prie Savičiaus gatvės šventinio apšvietimo prisijungė ir čia pat esančių Stiklių, Gaono ir Antokolskio gatvių prieigose įsikūrusi meno, mados ir maisto kaimynystė – Stiklo kvartalas su ant žibintų pakabintomis, kava ir arbata kvepiančiomis šventinėmis dekoracijomis, kuris savo švytėjimą papildomai paryškins drauge su visu miestu gruodžio 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius