Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmą kartą „Vėjo dienos“ Užupyje įpūs ir kelionių polėkio laužus

Lapkričio 18 d. Užupio Respublikoje prasidėjusią tradicinę ir nekomercinę filosofijos, fotografijos, kino, džiazo, roko ir poezijos fiestą „Vėjo dienos“ programą, papildys kelionių filmų bei pasakojimų vakaras. Renginys lapkričio 18 d. 18.30 val. įvyks Užupio kavinėje.
Karalių takas
Karalių takas / Vyganto Vėjo archyvo nuotr.
Temos: 2 Užupis Kelionės

Pasak kelionių prisiminimų vakaro kuratorės Rūtos Norkutės, kelionėse galima patirti, prisiliesti, išgyventi tiek filosofiją, džiazą, roką, ten gimsta poezija ir nuotraukos, tad toks renginys tiesiog natūraliai įsilieja į „Vėjo dienas“.

„Vėjas visada ne tik sušiaušia plaukus, bet ir išvalo galvą, pastūmėja į priekį. Kelionės ir vėjas yra tarsi sinonimai, todėl itin džiugu, kad mūsų tradicinį renginį papildė nauja programa. Juolab, kad kelionės yra itin artimos visai mūsų bendruomenei. Tuo pačiu norėčiau pakviesti į šį vakarą ir visus, neabejingus aktyviam laisvalaikio praleidimui, visus, kuriems kuprinė yra suaugusi su nugara, o irklas ar dviratis yra kūno dalis“, – šypsojosi R.Norkutė.

Renginio metu skulptorius, dailininkas ir keliautojas Vygantas Vėjas pristatys filmą ir papasakos apie žygį pėsčiomis Karalių taku („Kungsleden“ arba „The Kings Trail“) Poliarinėje Švedijoje. Ši kelionė vyko šių metų rugpjūčio mėnesį kartu su keliautojų klubu „Kertam kampą“. Karalių takas yra viena iš dešimties geriausių pasaulio trasų, išrinktų „National Geographic“ žurnalo.

Nors vandens turizmo žygiuose visiems atrodo, kad žmonės daugiau plaukia, tačiau keliautojas iki kaulų ir pelekų Vytis Vidūnas, pristatydamas filmą ir pasakodamas apie prieš kelis metus Vakarų Sajanuose vykusią kelionę Ulug-O upe, atskleis, kad tas vandens turistas, kuris nori daugiau aplankyti ir ilgiau plaukioti, daugiau vaikščioja krantu. Renginio metu taip pat bus atskleista paslaptis, kodėl šią upę „Upių labirinto“ keliautojai praminė – „Upe, kuri girdi“.

Vyčio Vidūno nuotr./Ulug-O upė
Vyčio Vidūno nuotr./Ulug-O upė

Renginys nemokamas, kurio pabaigoje kuratorė žada visus pavaišinti turistiniu marmalu „Kalnus aš praėjau, upes perbridau“ „Užupio kavinės“ terasoje, o DJ O'd visus užburs 70-90 metų muzika atliekama originaliomis plokštelėmis. Finalinėje kelionės atkarpoje – grupės „Funky beat lovers“ siurprizas.

Renginio programa:

Vieta: Užupio kavinė, Užupio g.2

Pradžia:

18.30 „Kungsleden – Karalių takas“ – žygis pėsčiomis Poliarinėje Šiaurėje. Filmo peržiūra, pasakojimas.

Keliautojų klubas „ Kertam Kampą“

Pristato skulptorius,menininkas, keliautojas Vygantas Vėjas

19.30 „Ulug'O – upė kuri girdi“ – plaukimas katamaranais Vakarų Sajanuose. Filmo peržiūra, pasakojimas.

Keliautojų klubas – „Upių labirintas“

Pristato keliautojas Vytis Vidūnas

21.00 turistinio marmalo „Kalnus aš praėjau, upes perbridau“ degustacija „Užupio kavinės“ terasoje.

21.30 Šokiai – pokiai „Atgal į praeitį“ su DJ O'd . 70-90 metų muzika atliekama originaliomis plokštelėmis. Grupės „Fanky beat lovers“ siurprizas.

„Estų kino dienos Užupyje“ programa:

Vieta: Užupio kavinė, Užupio g.2

Pradžia: Lapkričio 17 d. 18.30

Filmas. „Estė Paryžiuje“ (2012, rež. Ilmar Raag) pasakoja dviejų emigravusių esčių susitikimo istoriją. Viena jų – jau seniai Paryžiuje gyvenanti turtinga ir įnoringa ponia Frida, o kita – jos slaugyti atvykusi, iš mažo Estijos miestelio kilusi kukli Anna. Atrodytų, kad tarp jųdviejų nėra nieko bendro. Bet ar tikrai? Fridos vaidmenyje matysime šią vasarą anapilin iškeliavusią prancūzų kino legendą Jeanne Moreau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius