Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Aziją keliaujantys sužadėtiniai: „Vos grįžę pradedame planuoti kitą kelionę“

Septynerius metus kartu esantys Vytautas Bružas ir Julija Padagaitė šiuo metu keliauja po Aziją ir visiems draugams tampo nervus, kasdien socialiniuose tinkluose besidalindami viena už kitą gražesnėmis nuotraukomis bei filmukais.
Vaizdas į Honkongą nuo Viktorijos kalno viršūnės
Vaizdas į Honkongą nuo Viktorijos kalno viršūnės / Asmeninė nuotr.

Neseniai susižadėjusi pora šiuo metu yra Filipinuose. O prieš tai pažindinosi su Honkongu.

Po darbo ir atostogų JAV „susirgo“ kelionėmis

Asmeninė nuotr./Honkongo panorama
Asmeninė nuotr./Honkongo panorama

„Kelionėmis užsikrėtėme JAV, kai studentavimo laikais ten dirbome ir keliavome dvi vasaras iš eilės. Per paskutinius dvejus metus pakankamai nemažai aplankėme kitų šalių. Vos tik grįžę į Lietuvą jau pradedame galvoti ir planuoti kitą kelionę“, – juokėsi Vytautas.

Planas keliauti į Aziją šįkart gimė netikėtai. „Viskas prasidėjo nuo pajuokavimų apie išvykimą ilgesniam laikui. Tačiau ilgai dėl to nedvejojome. Pagalvojome, kada daugiau, jeigu ne dabar? Laikomės principo gyventi čia ir dabar. Jeigu kažko gyvenime labai norisi, tai reikia nebijoti kitų dalykų atsisakyti ir paaukoti juos bei siekti savo svajonės“, – sakė Vytautas.

Iki šiol savo keliones jis dažniausiai įamžindavo nuotraukose. Tačiau šiuo metu, kaip pats sako, jaučia aistrą viską filmuoti ir montuoti.

„Manau, kad tai vienas geriausių būdų įamžinti kelionės akimirkas. Nuotraukos yra gerai, bet sumontuotas kelionių filmas geriau perteikia emociją, padeda papasakoti istoriją ir prisiminti įvairias akimirkas, kurias laikui bėgant pamiršti. Prie viso to pasaulį pradedi matyti kitaip – detalės, į kurias šiaip net neatkreiptum dėmesio, pasidaro įdomios ir gražios“, – sakė vaikinas.

Apsispręsti, kur keliauti jiems nebuvo sunku – 2015 metais du mėnesius praleido Tailande ir ten jiems labai patiko.

„Šį kartą nusprendėme, kad didžiąją laiko dalį norime praleisti Filipinuose ir Indonezijoje, o tada prasidėjo bilietų paieškos. Stengėmės susidėlioti maršrutą taip, kad galėtume aplankyti ir keletą kitų šalių, bet tuo pačiu nereikėtų grįžti ir skristi per jau lankytas vietas. Pasisekė susirasti skrydžius už šiek tiek daugiau nei 500 Eur žmogui į abi puses su „Turkish Airlines”. Iš Lietuvos išskridome sausio 8 d. Sausio 9 d. nusileidome Honkonge. Atgal grįšime iš Singapūro gegužės 31 d. Tai prie Indonezijos ir Filipinų prisidėjo Honkongas bei Singapūras. Taip pat norėtume aplankyti ir Malaiziją, o jeigu užteks laiko, iš Malaizijos nuplaukti į Koh Lipe salą esančią Tailando pietuose”, – kelionės detalėmis dalinosi Vytautas.

Pasak jos, Aziją jie pasirinko ne tik dėl to, kad keliauti šiame žemyne sąlyginai pigu. „Azijos šalis pasirinkome dėl įvairovės, labai turtingos gamtos, salų ir nuostabių paplūdimių, ugnikalnių, krioklių, palmių, maisto, gero oro, draugiškų vietinių žmonių ir kainų“, – sakė pašnekovas.

Kas padarė didžiausią įspūdį? „Honkongas, kuris yra tikrai išskirtinė šalis! Neseniai sukūrėme filmuką apie savo viešnagę ir norime juo pasidalinti su 15min skaitytojais“, – sakė Vytautas.

„Tikimės, kad filmukas bei mūsų istorija bus kažkam naudinga, įdomi, o gal kažką įkvėps keliauti. Pats Honkongas paliko didelį įspūdį: nuolatinis veiksmas ir judesys gatvėse įtraukia, o dangoraižių vaizdai ir architektūra užgniaužia kvapą.

Asmeninė nuotr./Honkongas
Asmeninė nuotr./Honkongas garsus dangoraižiais
Asmeninė nuotr./Honkongas
Asmeninė nuotr./Honkongo architektūra

Pirmąją dieną Honkongas priminė Bankoką. Bet vėliau pakeitėme savo nuomonę. Šis miestas daug švaresnis, nors šiukšlinę einant gatve kartais sudėtinga rasti, žmonių kultūra ir požiūris į užsieniečius smarkiai skiriasi. Malonesnis ir kvapas gatvėse. Susisiekimas puikiai išvystytas, be didelių problemų nusigausite į visas lankytinas vietas su metro. Tiesa, kainos Honkonge daug didesnės (už 6-7 kv. m. kambariuką per „Airbnb“ sumokėjome 39 Eur), o ir maisto pasirinkimas visai kitoks nei Tailande. Tačiau rekomenduojame išbandyti kaip galima daugiau vietinio maisto, nes jo skonis tikrai išskirtinis, nors ne visada malonus“, – pasakojo keliautojas.

Asmeninė nuotr./Už šį kambariuką per „Airbnb“ lietuviai sumokėjo 39 Eur/parai
Asmeninė nuotr./Už šį kambariuką per „Airbnb“ lietuviai sumokėjo 39 Eur/parai

Jo teigimu, vietiniai pakvaišę dėl riebios kiaulienos su oda ir lašinukais, makaronų ir dumplings‘ų (jie panašūs į koldūnus, tik tešla minkštesnė, skystesnė ir jos daug daugiau. Pats koldūnas pilnas sultinio) (nuotrauka nr7).

„Šio patiekalo skonis skirtingose vietose skiriasi. Jeigu vienoje vietoje makaronai su krevetėmis skanūs, tai nereiškia, kad ir kitoje vietoje patiks. Desertai šiek tiek įprastesnio skonio: mums patiko gatvėje gaminami „fotogeniški“ vafliai ir pyragėliai vadinami egg tart“, – apie gurmaniškus atradimus pasakojo lietuvis.

Asmeninė nuotr./Maistas
Asmeninė nuotr./Maistas Honkonge

Besibaiminančius dėl anglų kalbos Vytautas gali nuraminti: honkongiečiai išsilavinę, daugelis žino, kur Lietuva, puikiai šneka angliškai.

Tačiau kai kurie jų poelgiai europiečius stebina: „Nenustebkite, jeigu metro, gatvėje ar autobuse pamatysite vietinį besikarpantį kojų ar rankų nagus, ar išgirsite garsiai riaugėjantį kavinėje. Taip iki šiol ir neišsiaiškinome, ar čia pas juos normalu, ar tiesiog auklėjimo spragos“.

Filipinai – kitas pasaulis

Filipinai visiškai kitas pasaulis: skurdas vyrauja visur. Taip apie antrą šios kelionės metu aplankytą šalį pasakojo Vytautas ir Julija.

Asmeninė nuotr./Paviršinis nardymas Filipinuose
Asmeninė nuotr./Paviršinis nardymas Filipinuose

Pasak jų, akivaizdu, kad pragyvenimo lygis šalyje žemas. „Tačiau įdomu tai, kad žmonės iš šono pažiūrėjus atrodo daug laimingesni“, – sakė pašnekovai.

Pasak jų, kainos Filipinuose labai priklauso nuo to, kaip keliauji, kur pasirinksi apsistoti, ką ir kur valgyti, ar ilgiau apsistosite vienoje vietoje ar aktyviai keliausite, plauksite ir skrisite iš vienos salos į kitą.

Asmeninė nuotr./Panglao
Asmeninė nuotr./Panglao saloje

„Mūsų manymu, Filipinuose mėnesį mažai keliaujant galima išsiversti su 1500 Eur porai žmonių. Bet norint aktyviau keliauti, įtraukti nardymus, kitas aktyvias pramogas, apsistoti vidutinės klasės viešbučiuose, gali neužtekti ir 3000 Eur“, – sakė lietuviai.

Daugiau nuotraukų ir naujausius poros kelionės įspūdžius galite rasti socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“ ir „Youtube“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius