Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po teroro atakų Briuselyje europiečiai pabūgo keliauti

Po teroro išpuolių Briuselyje, kai detonavus sprogmenis oro uoste bei metro žuvo 32 žmonės, europiečiai baiminasi tarptautinių kelionių. Prognozuojama, kad per artimiausius mėnesius keliautojų lėktuvais Europoje dar sumažės, rašo CNBC.
Briuselio oro uostas
Briuselio oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kelionių analize užsiimančios įmonės „Forwardkeys“ duomenimis, nuo balandžio 14 iki balandžio 31 tarptautiniuose skrydžiuose keliautojų, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažės 5 proc. Šie skaičiai pagrįsti kelionių rezervacijomis.

Didžiausias poveikis bus justi Briuselyje, kur jau dabar keliautojų sumažėję 24 proc., tačiau baimė atsilieps ir kitiems didiesiems Europos miestams, tvirtina įmonė.

„Pastebimas ryškus efektas daugumai skrydžių krypčių Europoje“, – sako „Forwardkeys“ vadovas Olivieris Jageris.

Transporto ekspertas Andrew Lobbenbergas tikina, kad po teroro atakų Paryžiuje europiečiai du mėnesius baiminosi keliauti. Jis prognozuoja, kad panašų poveikį gali turėti ir išpuoliai Briuselyje.

„Manome, kad pasekmes pajus visi oro vežėjai. Kaip pastebėjome po Paryžiaus, sumažėjo keliautojų ne tik į šį miestą, bet visoje Europoje“, – sakė jis.

Briuselio oro uostą buvo planuojama atidaryti penktadienį, tačiau oro uosto policija pagrasino streikais dėl per menko saugumo lygio pastate.

Vien per praėjusią savaitę internetiniai skrydžių užsakymai į Briuselį sumažėjo 136 proc. Po Paryžiaus atakų skrydžių į šį miestą buvo sumažėję 101 proc.

Po išpuolių Briuselyje keliautojai nebe taip noriai pirko bilietus skrydžiams į Paryžių ir Londoną. Tačiau gali būti, kad tai tik laikinas efektas. Galutinai europiečių baimę, pasak ekspertų, bus galima vertinti po vasaros.

Kol kas panašu, kad europiečiai nusiteikę atostogauti Ispanijoje. Vien Vokietijoje kelionių atostogoms šioje šalyje poreikis padidėjo kelis kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius