Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Portugalija ir Ispanija griežtina atvykimą iš JK

Nuo pirmadienio, birželio 28 d., sugriežtintas Jungtinės Karalystės (JK) gyventojų atvykimas į Portugaliją.
Portugalija
Portugalija / Shutterstock nuotr.

Oru, sausuma ar jūra vykstantys iš JK į žemyninę Portugaliją asmenys privalo įrodyti, jog buvo paskiepyti 2 vakcinos nuo koronaviruso dozėmis mažiausiai prieš dvi savaites iki kelionės arba turės izoliuotis 14 dienų. Saviizoliaciją galima atlikti namuose arba kitose vietose, kurias nurodys sveikatos apsaugos institucijos.

Naujoji tvarka įsigaliojo birželio 28 d. ir tęsis bent iki liepos 11 dienos.

Portugalija yra įtraukta į JK vyriausybės „gintarinių“ valstybių sąrašą, o tai reiškia, jog grįžus iš Portugalijos į JK reikės izoliuotis dar 10-iai dienų.

Vokietija spaudžia likusias Europos Sąjungos (ES) valstybes griežtinti atvykimo iš JK taisykles – jei vokiečių pasiūlymui būtų pritarta, į ES vykstantiems britams tektų izoliuotis 14 dienų, nepriklausomai nuo to, ar jie yra skiepyti, ar ne. Vokietijos kanclerė Angela Merkel siekia, jog ES priskirtų JK „nerimą keliančioms“ šalims, dėl joje išplitusios koronaviruso delta atmainos.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, jog palaikys privalomą 14 dienų karantiną visiems neskiepytiems atvykėliams iš JK. Pagal dabar galiojančią tvarką, neskiepyti JK gyventojai gali vykti į Prancūziją tik dėl svarbių priežasčių, jie privalo pateikti neigiamus koronaviruso testo rezultatus ir po atvykimo saviizoliuotis 7 dienoms.

Tiesa, tikėtina, kad šalys, kurios itin priklausomos nuo britų turistų, pavyzdžiui, Ispanija, Graikija, Malta ir Portugalija, priešinsis dar griežtesnei karantino tvarkai atvykėliams iš JK. Be to, minėtos šalys nori savarankiškai nustatinėti karantino taisykles atvykėliams iš JK.

Ispanija paskelbė, jog per artimiausias kelias dienas pradės reikalauti neigiamų koronaviruso testo rezultatų arba įrodymų dėl vakcinacijos iš britų turistų, vykstančių į Maljorką, Ibisos ir kitas Balearų salas. Tiesa, šiuo atžvilgiu britai nebus išskirtiniai – tokie patys reikalavimai bus taikomi ir kitų Europos šalių piliečiams.

Malta taip pat be karantino ketina įsileisti tik vakcinuotus žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius