-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos pietūs vilioja nesaugių šalių atbaidytus keliautojus

200 km pakrantės ir nesuvaržytas gyvenimo būdas į Portugalijos pietuose esantį Algarvės regioną vilioja turistus iš visos Europos. Ypač, kai kitos populiarios Viduržemio jūros regiono kryptys – Turkija, Tunisas, Egiptas – atbaido nesaugumu.
Uolos Algarvėje
Uolos Algarvėje / Novaturo nuotr.

Šešerius pastaruosius metus atostogavusi Turkijoje, golfą mėgstančių paryžiečių šeima nutarė pasirinkti Portugalijos pietus. Skaičiuojama, kad kas dešimtą turistą į Algarvę atvykti privilioja golfo laukai. Jų regione – net 38.

„Su islamo radikalizacija tokiose šalyse, kaip Tunisas ir Egiptas, tapo sudėtingiau. Ne tik dėl golfo. Turime draugų, kurie keliauja nardyti, ir dažnai keliaudavo į Egiptą, bet čia – ta pati problema“, – teigia prancūzų turistas Gilles Bardoux.

Vietiniai sako, kad dar prieš dešimtmetį šiame regione retai sutikdavo prancūzą, o dabar prancūzų kalba skamba visur.

Didžiosios Britanijos kelionių agentai skaičiuoja, kad į Portugaliją šią vasarą keliauja beveik 30 proc. daugiau britų nei praėjusią. Nors tikimasi, kad britai liks ištikimi visuomet saulėto dangaus ir žemų kainų gerbėjai, baiminamasi, kad po „Brexit“ referendumo kritęs svaras, ekonominiai ir socialiniai neramumai sumažins atvykstančiųjų skaičių.

Tiesa, manoma, kad britų vietas tikrai užpildys ispanai, vokiečiai ir prancūzai.

2015 m. Portugalija pasiekė rekordą – šalį aplankė per 10 mln. užsienio turistų – dešimtadaliu daugiau nei ankstesniais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius