Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos valstybinės aviakompanijos pilotai protestuoja dėl atlyginimų mažinimo

Šimtai Portugalijos valstybinės aviakompanijos „TAP Air Portugal“ pilotų antradienį Lisabonos oro uoste surengė protestą prieš planuojamą darbo užmokesčio mažinimą.
„TAP Air Portugal“ orlaivis
„TAP Air Portugal“ orlaivis / 123RF.com nuotr.

Pilotų atlyginimų apkarpymas yra 2020-ųjų viduryje renacionalizuotos „TAP Air Portugal“ restruktūrizavimo plano dalis.

Valstybė ėmėsi gelbėti sunkiai besiverčiančią oro vežėją, kai dėl koronaviruso apribojimų buvo sustabdytos kelionės, o Europos Komisija tam pritarė pagal restruktūrizavimo planą, kuris numato aviakomanijos orlaivių parko mažinimą ir kai kurias kitas sąnaudų mažinimo priemones.

Protesto akcijoje dalyvavusių apie pusė tūkstančio uniformuotų TAP pilotų tvirtino, jog prašoma jų sutikimo dėl didesnio nei kitų aviakompanijos darbuotojų atlyginimų mažinimo, ir reikalavo bendrovės vadovybės atsistatydinimo.

TAP pareiškė apgailestaujanti, kad nepavyko susitarti su pilotais ir pabrėžė savo „įsipareigojimą ieškoti sprendimų išlikimui“.

Šis protestas – viena iš daugelio aviakompanijų ir oro uostų darbuotojų organizuotų nepasitenkinimo akcijų visoje Europoje šią vasarą, po dvejų sunkių oro susisiekimo sektoriui COVID-19 pandemijos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius