TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prabanga ir estetika: Palangoje duris atveria naujas penkių žvaigždučių viešbutis

Jau šį savaitgalį Palangoje atidaromas prabanga dvelkiantis penkių žvaigždučių viešbutis „Amsterdam Plaza“. Nors pirminė statytojų idėja buvo pastatyti daugiabutį, senos valgyklos vietoje iškilo keturių aukštų išskirtinis viešbutis su požeminiu garažu. Kilimai, užuolaidos, audiniai, baldai į Palangą atkeliavo iš Italijos. Savininkai, nekilnojamojo turto vystytojai, Lietuvoje pastatę aibę daugiabučių ir kitų objektų, teigia nesirinkę ekonominio kelio, o norėję sukurti prabanga, estetika ir komfortu dvelkiančią atokvėpio oazę.
"Amsterdam Plaza" viešbutis ir jo vadovė Renata Statkevičienė
„Amsterdam Plaza“ viešbutis / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Naujojo viešbučio vadovė Renata Statkevičienė 15min aprodė viešbutį, kuriame jau netrukus poilsiaus pirmieji svečiai. Kambarių kaina ne sezono metu – nuo 140–150 eurų, o vasarą kaina šoktels iki 200 eurų.

Pasak R.Statkevičienės, šiame viešbutyje nėra įprastų, standartinių kambarių, „Amsterdam Plaza“ įrengti 29 skirtingo dydžio apartamentai su virtuvėlėmis. 35–90 kv. metrų erdvės pritaikytos maksimaliam komfortui, sukuria malonų erdvės jausmą bei jaukų namų pojūtį. Kambarius jau puošia spalvingi, tarsi amžiną gėlių žydėjimą ir nesibaigiančią vasarą menantys iš Italijos atkeliavę vilnos kilimai. Juos Christiano Lacroix mados namams kūrė dizaineris Marcelis Wandersas. Iš Italijos atkeliavo ir kašmyriniai audiniai, prabangūs čiužiniai, komfortiškos sofos bei krėslai. Šviestuvai, puošiantys numerius, sukurti talentingo ispanų dizainerio Jaime'io Hayono. Interjero sprendimai gimė kartu su dizainerė Stela Paškoniene.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./„Amsterdam Plaza“ viešbutis ir jo vadovė Renata Statkevičienė
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./„Amsterdam Plaza“ viešbutis ir jo vadovė Renata Statkevičienė

Viešbutis turi neįprastą atriumo erdvę, kurią supa kambarių durys. Atriumą jaukiai nušviečia stiklinis stogas, dovanodamas šešėlių žaismo. Jaukumo, elegancijos ir prabangos suteikia ažūras, marmuras. Geriau įsižiūrėję svečiai atriumo grindų piešinyje galės išvysti tarsi Amsterdamo kanalų vandens atspindžius.

Kiekvieno kambario svečiui rezervuota viena vieta automobiliui požeminėje aikštelėje. Požeminiai garažai yra retenybė šiame kurorte. Papildomų stovėjimo vietų įrengta ir viešbučio prieigose.

Ateityje viešbutis teiks ir SPA paslaugas, o kol kas pirmieji svečiai galės pasimėgauti erdvesniuose apartamentuose įrengtomis sūkurinėmis voniomis ir pirtimis.

Daugiabutis virto viešbučiu

Keturių aukštų viešbučio statytojai – Kauno bendrovė „Mega Invest“, kurioje su profesionalia komanda tyliai darbuojasi Geividas ir Jūratė Narvalaičiai. Moteris kuklinasi, sako esanti labiau linkusi kalbėti darbais nei žodžiais. Visgi užsimena, jog šioje Vytauto gatvės vietoje prieš porą metų stovėjo nedidukė valgykla. Pirminė idėja buvo šioje vietoje pastatyti daugiabutį, tačiau iškilo keturių aukštų, 4 000 kv. metrų viešbutis, kuriam prigijo Olandijos sostinės pavadinimas.

„Pastato architektūra diktavo pavadinimą. Pirminiame etape jis buvo labai spalvingas, vienas suskaidymas buvo kitos spalvos, o tai būdinga Amsterdamui, olandiškam stiliui. Visgi norėjome ne iškristi iš Palangos konteksto, o gražiai įsilieti, taip kartu spręsdami ilgaamžiškumo klausimą, siekdami būti nepavaldūs laikui, įvedėme klasikos elementų. Pastatas tapo draugiškas aplinkai, priimtinas visiems. Tai nulėmė ir pavadinimą. Dar pradiniame etape architektė vadino „Amsterdam“, vieniems buvo „Palace“, kitiems „Plaza“, taip ir išsirutuliojo, be didelių legendų“, – pasakojo J.Narvalaitienė.

Projektui paruošti prireikė poros metų, pusę tiek truko statybos, kurias puikiai išmano moters sutuoktinis, „Mega Invest“ vadovas Geividas Narvalaitis, dar metus interjero dailinimas. Bene daugiausia iššūkių pareikalavo požeminė stovėjimo aikštelė, mat požeminis vanduo kurorte yra gana aukštame lygyje.

Tai pirmasis bendrovės „Mega Invest“, nekilnojamojo turto vystyme dirbančios jau daugiau kaip dešimt metų, viešbučio projektas, kurį įmonė ketina plėtoti toliau. Bendrovė sostinėje bei Kaune yra išplėtojusi gyvenamųjų namų kvartalus, įvairiuose miestuose stačiusi pramoninius ir kitus objektus.

J.Narvalaitienė šypteli, jog jei būtų likta prie pirminės idėjos pastatyti daugiabutį, jau būtų galima atsikvėpti, tačiau išplėtojus mintį turėti viešbutį, kurio sėkme kolektyvas tiki, dar laukia nebaigti darbai.

„Tai pirmasis toks mūsų objektas, esame panirę į naują sritį“, – sako daug širdies į viešbutį įdėjusi moteris, pastaruoju metu Palangoje praleidžianti ypač daug laiko. J.Narvalaitienės teigimu, namai yra ten, kur visa šeima, o šį naujai gimusį kūdikį, kuriam skirta daug laiko ir investicijų, norisi puoselėti.

Kolektyvas tiki savo sėkme, sezoniškumą pasirengęs spręsti seminarais, konferencijomis ir jaukiais savaitgaliais, kuriuos kurorto svečiams kurs naujoje, prabanga dvelkiančioje poilsio oazėje.

Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė džiaugėsi dar vienu nauju objektu kurorte. Jos žiniomis, tai vienintelis šiemet duris atvėręs naujas viešbutis. Kol kas neturima žinių apie kitąmet galimai atsidarysiančius naujus tokius objektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius