Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramybės ieškotojų TOP5: atokiausios pasaulio vietos

Ko gero kiekvienam pažįstamas jausmas kai norisi pabėgti nuo viso pasaulio. Yra vietų, kuriose įmanoma tai padaryti, tačiau gamtos sąlygos ten ne visada lepina. Tiesa, net ir apsuptos sniegynų ar košiamos piktų vėjų tokios atokios vietovės džiugina kvapą gniaužiančiais vaizdais.
Jorko Kyšulio pusiasalis
Jorko Kyšulio pusiasalis / „Kelionių akademinos“ nuotr.

1. Šalčio rekordai ir mėsos dieta

„Kelionių akademinos“ nuotr./Oimiakono miestelis
„Kelionių akademinos“ nuotr./Oimiakono miestelis

Sibiro platybėse įsikūręs Oimiakono miestelis laikomas šalčiausia nuolat gyvenama vieta pasaulyje. Čia buvo užfiksuotas žemiausios temperatūros rekordas – -71,2°C. A

mžino įšalo žemėje gyvena apie 500 žmonių, kurių įpročiai gerokai skiriasi nuo mūsiškių. Kadangi čia nėra jokių augalų, vietiniai minta tik elnių ir arklių mėsa bei niekada neužgesina automobilių – antraip jų vėl nebeužkurtų. Pasiėmę šilčiausius kailinius tikrai pabėgsite nuo slegiančių darbų, kadangi čia neveikia mobilusis ryšys.

2. Šiauriausiame taške – ypatingi debesys

Ruloniniai debesys
Ruloniniai debesys

Jorko Kyšulio pusiasalis – šiauriausias Australijos taškas. Kartu tai viena sunkiausiai pasiekiamų žemyno vietų, tad norint pasimėgauti švariais vietos paplūdimiais pirmiausia reikės sraigtasparnio. Tiesa, žalioji zona nėra visiškai negyvenama – džiunglėse glaudžiasi maždaug 18 tūkst. gamtą akylai saugančių aborigenų. Pusiasalį aplankyti verta ne tik dėl pasakiškos ramybės, bet ir vos keliuose pasaulio kampeliuose pasirodančių ruloninių debesų. 

3. Kur lokių daugiau nei žmonių 

„Kelionių akademinos“ nuotr./Svalbardo salynas
„Kelionių akademinos“ nuotr./Svalbardo salynas

Net 60% Norvegijai priklausančio Svalbardo salynų ploto dengia ledynai ir sniegas. Nenuostabu, kad čia baltųjų lokių daugiau negu žmonių. Dėl šios priežasties turistams patariama keliauti tik grupėmis ir gerai apsiginklavus. Ten, kur temperatūra pakyla vos iki kelių laipsnių, o virš žemės beveik visada pakibęs tankus rūkas, stovi šiauriausia pasaulio bažnyčia. Galbūt senoje medinėje šventovėje galima atrasti dvasios ramybę?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius