-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Roma planuoja naujas taisykles vienoje gražiausių savo vietų – prie Trevi fontano

Šiemet Roma jau paskelbė nemažai specifinių taisyklių turistams, o šiuo metu svarsto dar vieną: manoma, kad reikėtų imtis reguliuoti žmonių lankymąsi prie vieno žymiausių miesto objektų – Trevi fontano.
Turistai prie Romos fontanų
Turistai prie Romos fontanų / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

XVIII a. pastatytas Trevi fontanas yra didžiausias Baroko stiliaus fontanas Romoje ir viena populiariausių turistų lankytinų vietų visoje Italijos sostinėje. Skaičiuojama, kad kasmet prie jo apsilanko daugiau nei 20 mln. turistų, kurie stengiasi į fontaną įmesti monetą. Sakoma, kad tuomet sugrįši į Romą.

Tradicija graži, surenkama ir nemažai pinigų, tačiau yra problema – fontanas yra pakankamai nedidelėje Piazza di Trevi aikštėje, tad milžiniški turistų srautai į ją sukelia spūstis. Miesto valdžia nepatenkinta ir turistų elgesiu prie fontano. Po savęs jie palieka šiukšlių, lipa ant fontano, kad galėtų pasidaryti kuo gražesnę nuotrauką.

Dėl turistų sukuriamų iššūkių siūloma pradėti reguliuoti patekimą į Piazza di Trevi aikštę. Toks pasiūlymas netrukus bus svarstomas miesto valdžios.

Siūloma aplink fontaną pastatyti apsauginį barjerą, kuris neleis turistams lipti ant marmurinio statinio, taip pat šokinėti į vandenį. Abu šie dalykai jau ir taip draudžiami, bet keliautojai dažnai nepaiso draudimų, jų neatbaido net gresiančios baudos.

Projekto siūlytojai taip pat tikina, kad reikia nustatyti maksimalų skaičių žmonių, kiek jų vienu metu gali būti aikštėje. Lankytojų kiekį prižiūrėtų policijos pareigūnai prie penkių gatvių, vedančių į Piazza di Trevi.

Teigiama, kad naujosios priemonės sukurtų saugesnę erdvę ir patiems turistams. Reguliuojant lankytojų skaičių būtų mažesnė kišenvagių, kivirčų tikimybė (kartais turistai prie fontano net ir susimuša, konkuruodami dėl geresnės vietos nuotraukai). Taip pat būtų lengviau kovoti su neteisėta prekyba prie fontano. Galiausiai – taip būtų apsaugomas pats gražusis fontanas.

VIDEO: 6 dalykai, kurių negalima daryti Romoje

Šiemet Italijos sostinė ėmėsi griežtų priemonių prieš netinkamą turistų elgesį. Miesto valdžia išplėtė neleistinų veiklų sąrašą, už kurį gresia baudos. Pavyzdžiui, draudžiama kabinti vadinamąsias „meilės spynas“ ant miesto tiltų, taip pat užkandžiauti prie populiarių turistinių objektų, tokių kaip Trevi fontanas.

Pareigūnų dėmesio bus galima susilaukti, jeigu netinkamai gersite iš viešųjų Romos geriamojo vandens fontanų – yra draudžiama lūpomis priliesti jį. Be to, policininkai turės sudrausminti tuos turistus, kurie valgys drabstydami maistą gatvėje.

Daugiau apie tai skaitykite čia: Roma įvedė naujas taisykles: uždrausta net netinkamai gerti vandenį

Taip pat čia: Romoje nesėskite ant žymiųjų laiptų – bus dalinamos baudos iki 400 Eur

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius