Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčiausiame Rusijos mieste – „sniegokalipsė“

Šiauriausias Rusijos miestas jau beveik savaitę įklimpęs į pusnis. Vos per penkias dienas čia iškrito dviejų mėnesių sniego norma.

Norilskas – Rusijos miestas, kuris yra ir šalčiausias, ir užterščiausias, ir turtingiausias. 175 tūkst. gyventojų turinčiame Norilske temperatūra žiemą gali siekti net -55 laipsnius šalčio. Metinis temperatūros vidurkis čia yra -10 laipsnių šalčio.

Norilskas uždengtas sniegu vidutiniškai 270 dienų per metus. Sniego pūgos čia labai dažnos – skaičiuojama, kad jos čia siaučia trečdalį dienų per metus.

Tačiau šių metų pabaiga buvo rekordinė – per mėnesį iškrito dvigubai daugiau kritulių nei įprasta, nuvalyta apie 400 tūkst. tonų sniego.

Pastarąsias kelias dienas ir toliau sningant, kai kur sniegas pasiekė jau net namų langus, vaikams buvo leista neiti į mokyklą, žmonės patys ėmėsi kastis tunelius, nes pareigūnai ir gelbėtojai nespėja reaguoti į visus iškvietimus.

Socialiniuose tinkluose vietos gyventojai dalijasi savo kasdienybės nuotraukomis - vaizdais lyg iš filmo, automobilių atkasimo darbais, net užfiksuota į Norilską atbėgusi poliarinė lapė.

VIDEO: Жители Норильска проделывают туннели в огромных сугробах.
VIDEO: Мужик в Норильске прокапывает путь своему авто

Sinoptikai prognozuoja, kad sudėtingos oro sąlygos tęsis dar kelias dienas. Be to, lapkričio 30 d. Norilske prasidėjo poliarinė naktis, kuri truks 43 paras.

Daugiau apie gyvenimą Norilske skaitykite čia: Rusijos miestas, kuris yra ir šalčiausias, ir užterščiausias, ir turtingiausias

Neseniai į pasaulio žiniasklaidos akiratį dėl ekstremalaus oro pateko ir kitas Rusijos miestas – Vladivostokas. Ten kilusi ledo audra įspūdingai apšaldė automobilius, kelio ženklus ir net pastatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius