-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Samujaus sala Tailande: nuo šypseną sukeliančių uolų iki gaivinančių krioklių

Samujaus (Koh Samui) sala yra viena iš pagrindinių turistų lankomų krypčių Tailande. Tai antra pagal dydį sala po Puketo ir yra įsikūrusi rytinėje pietinio Tailando pusėje. Šią salą vis aplenkdavome, bet atėjo laikas artimiau susipažinti ir su ja
Koh Samui (Samujaus) saloje, Tailandas
Koh Samui (Samujaus) saloje, Tailandas / Tailandieciai.lt nuotr.

Šį kartą Koh Samui saloje praleidome keletą dienų ir jų pilnai užteko. Keliaujant Tailande, rekomenduočiau Koh Samui salai skirti 3-4 dienas. Beje, ši sala – viena iš tų salų Tailande, kurioje klimatas tinkamas keliauti ir lietuviškos vasaros metu bei ankstyvą rudenį.

Trumpi patarimai, ką verta pamatyti Koh Samui saloje

Pirmiausia rekomenduoju aplankyti Koh Samui saloje esantį Magiškąjį mišką. Atvykau keletą dienų po Tomo atvykimo ir tai buvo pirma vieta, kur jis mane nusivežė pasakydamas: „Tau čia patiks“. Ir man patiko. Po streso, lėkimo Lietuvoje šioje vietoje galų gale galėjau atsipalaiduoti ir nuraminti savo mintis.

Tailandieciai.lt nuotr. / Magiškasis miškas (Samujaus sala, Tailandas)
Tailandieciai.lt nuotr. / Magiškasis miškas (Samujaus sala, Tailandas)

Tai išties magiška ir stebuklinga vieta. Magiškasis miškas yra Koh Samui salos Pom kalno viršūnėje ir buvo pastatytas vietinio ūkininko. Tropinio miško apsuptyje rasite įvairaus dydžio, formų ir senumo Budos skulptūrų ir statulų. Kiekviena iš jų turi savo reikšmę ir istoriją, tačiau kadangi parke nėra paaiškinimų, kiekvienas tai galime susikurti patys.

Per mišką taip pat teka ir upelis bei keli miniatiūriniai kriokliai. Viskas Magiškame miške dvelkia ramybe ir padeda pasijusti kaip kitame pasaulyje.

Kita vieta, kurią aplankėme – Močiutės ir Senelio uolas (Hin Ta ir Hin Yai). Šios uolos primena moters ir vyro lytinius organus. Na, mums juoko vieta nesukėlė, bet kai kalbame apie įvairius tabu, apie ką paprastai prie vakarienės stalo Lietuvoje nekalbama, žmonėms tai dažnai kelia šypseną.

Tailandieciai.lt nuotr. / Močiutės ir Senelio uolos (Samujaus sala, Tailandas)
Tailandieciai.lt nuotr. / Močiutės ir Senelio uolos (Samujaus sala, Tailandas)

Ši vieta jau lyg ir tapusi Koh Samui salos simboliu. Šios uolos yra garsios tik dėl savo keistos formos ir buvo atrastos vietinių prieš daug metų. Vaizdai nuo uolų ir juos supančios teritorijos taip pat yra ne mažiau įspūdingi ir nusidriekia per jūrą į netoliese esančias salas. Netoli Hin Ta ir Hin Yai yra nedidelis balto smėlio paplūdimys, kuris nėra tinkamas maudytis, tačiau yra gaivinanti vieta atvėsinti kojas po salos tyrinėjimų dienos.

Dar viena iš būtinų aplankyti vietų yra Didysis Buda. Jei nelankei Budos Tailande – jame nebuvai, galima taip pajuokauti.

Tailandieciai.lt nuotr. / Didysis Buda (Samujaus sala, Tailandas)
Tailandieciai.lt nuotr. / Didysis Buda (Samujaus sala, Tailandas)

Budizmas yra pagrindinė Tailando religija, visa kultūra paveikta to, ko mokė Buda. Kol Didysis Buda išdidžiai laukia lankytojų, virš jos galvos galima pamatyti ir kylančius bei besileidžiančius lėktuvus.

Didžiojo Budos statula Koh Samui saloje yra 12 metrų aukščio ir randama šiaurės rytinėje salos dalyje. Ją lengvai pasieksite motoroleriu ar automobiliu. Aplankydami Didįjį Budą, nepamirškite apsirengti atitinkamai ir pagarbiai – jokių iškirpčių, turi būti kelius bei pečius dengianti apranga tiek vyrams, tiek moterims. Šios statulos didybė užgniaužia kvapą!

Žvejų miestelis yra dar viena iš rekomenduojamų aplankyti vietų. Šis miestelis yra įsikūręs šiaurinėje šalies dalyje, Bophut dalyje.

Miestelyje apstu tradicinio stiliaus pastatų, vietinių ir madingų restoranų, suvenyrų parduotuvėlių. Vakarais šis salos dalis atgyja ir joje šurmuliuoti pradeda gatvės maisto turgus, kur galima paragauti įmantriausių vietinių patiekalų ir gėrimų.

Tailandieciai.lt nuotr. / Žvejų miestelis (Samujaus sala, Tailandas)
Tailandieciai.lt nuotr. / Žvejų miestelis (Samujaus sala, Tailandas)

Miestelis atsigauna po pandemijos ir vakarais čia jau rikiuojasi gatvės prekeiviai. Nepabijokite išragauti nematytų tailandietiškų gėrybių, juk ne veltui ši šalis yra laikoma pasauline maisto meka.

Taip pat Koh Samui saloje rasite ir ne vieną krioklį. Aplankyti yra būtina bent vieną jų! Nors krioklių galima rasti beveik visame Tailande, bet jei jau atsidūrėte Koh Samui, nepatingėkite pamatyti bent vieną ir čia. Daugumą iš jų pasiekti nėra sunku, o patirtis būtent ten yra neapsakoma. Ypač šiuo popandeminiu metu kelias valandas kriokliais galite mėgautis vieni.

Mane Tomas nusivežė prie Hin Lat krioklio, kur puikiai praleidome laiką drauge. Per visą tą laiką sutikome vos keletą turistų, taigi norintiems pabėgti nuo šurmulio, tropinio karščio bei atsivėsinti gaiviame krioklyje, šią vietą yra būtina aplankyti. Tomas taip pat aplankė ir Narnuang krioklį, kuriame drąsiai galima ir atsivėsinti įšokant į vėsų vandenį. Drąsesni kriokliais gali pasivaikščioti ir netgi palaipioti.

Mėgstantiems ramybę ir privatumą, labai rekomenduojame „Saii Koh Samui Choengmon“ viešbutį, įsikūrusį šiaurinėje salos dalyje. Tai nėra tipinis viešbutis, o daugiau vilų kompleksas, kur kiekviena vila ar liukso kambarys turi savo privatų baseiną. Iš šio viešbučio lengvai pasieksite visas paminėtas vietas. Viešbutį galite užsisakyti per Booking.com arba Agoda.com.

Internete informacijos apstu, bet pagrindinė informacija, ką reikia žinoti vykstant į Tailandą, yra sudėta mūsų atmintinėje.

Kviečiame prisijungti į grupę feisbuke Tailandiečiai, kur rasite visą aktualią informaciją ir keliautojų diskusijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius