Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sicilijos planas, kaip susigrąžinti turistus: apmokės dalį skrydžio bilietų ir naktų viešbutyje

Sicilijos valdžia jau intensyviai svarsto, kaip po koronaviruso pandemijos reikės atgaivinti turizmo verslą. Skaudžiai nuo COVID-19 nukentėjusios šalies sala žada apmokėti dalį turistų kelionių išlaidų.
Savoca, Italija
Savoca, Italija / 123rf.com nuotr.

Italija dar tikrai kurį laiką europiečiams asocijuosis su koronaviruso protrūkiu, todėl baiminamasi, kad šie nevyks poilsiauti į šalį. Kelionių draudimai yra didelis smūgis Italijos ekonomikai, nes turizmo sektorius sudaro apie 13 proc. BVP.

Apie tai, kada šalis atvers sienas turistams, dar kalbama labai atsargiai, tačiau jau yra galvojama apie būsimus turistus. Sicilija tikisi paskatinti keliautojus atostogauti šioje saloje tiesiog pasiūlydama pinigų.

Sicilijos valdžia žada, kad turistai galės pasinaudoti specialiais kuponais. Jie bus trijų tipų: pusės skrydžio bilietų kainos apmokėjimas; kas trečios nakties Sicilijos viešbutyje apmokėjimas; nemokami bilietai į muziejus ir archeologines vietoves. Šiam planui įgyvendinti Sicilijos valdžia skirs 50 mln. Eur.

Visgi kol kas nėra aiškių datų, kada toks planas galės būti pradėtas įgyvendinti. Italijos sienos uždarytos, skrydžiai sustabdyti. Premjeras Giuseppe Conte sakė: „Norėčiau pasakyti – vėl viską atidarykime. Nedelsiant. Bet toks sprendimas būtų neatsakingas. Tai išlenktų infekcijos kreivę ir sugriautų visas mūsų iki šiol dėtas pastangas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius