Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šios Europos šalies paplūdimiuose muzikos geriau nesiklausyti – lauktų 36 000 eurų bauda

Norite ramybės ir tylos deginantis saulėje? Ši Europos šalis žada saulę, jūrą ir tylą. Portugalijos paplūdimių lankytojai buvo įspėti, kad už per garsiai grojančią muziką jiems gresia iki 36 000 eurų bauda, rašoma „Euronews“.
Falesia, Portugalija
Portugalija / 123rf.com nuotr.

Nacionalinė jūrų administracija (AMN) uždraudė nešiojamas kolonėles, per kurias garsiai skamba vietos gyventojams ir turistams trukdančios melodijos.

Nauji apribojimai patvirtinti kaip tik tuo metu, kai populiariausiose Portugalijos paplūdimių vietose prasideda turizmo sezonas.

Kokio dydžio bauda gresia už muzikos grojimą Portugalijos paplūdimyje?

Praėjusį mėnesį AMN paskelbtame reglamente draudžiama „naudoti garso įrangą ir vykdyti triukšmą keliančią veiklą, kuri pagal įstatymą gali kelti nepatogumų“.

Paplūdimių lankytojai dėl triukšmo gali teikti skundus vietos jūrų policijai.

Nors neaišku, koks garsas oficialiai laikomas trikdžiu, paplūdimių lankytojai dėl triukšmo gali teikti skundus vietos jūrų policijai, atsakingai už paplūdimį, kuriame jie yra.

Baudos gali siekti nuo 200 iki 4000 eurų asmenims ir nuo 2000 iki 36 000 eurų grupėms. Taip pat gali būti konfiskuotas pažeidimo prietaisas, pavyzdžiui, garsiakalbis.

AMN paplūdimių potvarkyje išvardyti įvairūs kiti Portugalijos pakrantėse draudžiami veiksmai. Tarp jų – žaidimai su kamuoliu ne tam skirtose vietose, stovyklavimas ne stovyklavietėse ir ugnies kūrenimas.

Visoje Europoje bandoma suvaldyti netvarką keliančius turistus

Tai ne pirmas kartas, kai Europos paplūdimiuose reguliuojamas asocialus elgesys.

Praėjusią vasarą Barselona (Ispanija) uždraudė cigarečių vartojimą pakrantėse, kad apsaugotų paplūdimių lankytojus nuo pasyvaus rūkymo ir išmestų nuorūkų.

123RF.com nuotr. / Barselona, Ispanija
123RF.com nuotr. / Barselona, Ispanija

Nuo Portugalijos iki Kroatijos įvedamos taisyklės ir apribojimai, kad turistų pamėgtos vietos taptų tinkamesnės gyventi vietos gyventojams.

Praėjusį mėnesį Dubrovnikas paskelbė apie planus įdiegti bagažo išnešiojimo sistemą, kad istoriniame, grindiniu grįstame senamiestyje sumažėtų ant ratų vežamų lagaminų keliamas triukšmas.

123rf.com / Dubrovnikas
123rf.com / Dubrovnikas

Siekdama suvaldyti turistų srautus, Graikija įvedė Akropolio lankytojams skirtą laiko intervalų sistemą, o Romos Panteonas šią savaitę apmokestino įėjimą.

Daugelis šalių, įskaitant Portugaliją, taip pat griežtina trumpalaikės nuomos apribojimus, siekdamos kovoti su infliacija būsto rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius