-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stota ginti šernės, kuri pavogė nudisto kompiuterį: jai gresia būti nušautai

Elsa tikriausiai yra pats populiariausias šernas pasaulyje. Ši laukinė šernė pateko į viso pasaulio žiniasklaidą, kai buvo nufotografuota pavogusi kompiuterį Vokietijoje. Dabar gyvūną mėgina išgelbėti internautai.
Vokietijoje nudistas vaikėsi jo nešiojamąjį kompiuterį nugvelbusią šernę
Vokietijoje nudistas vaikėsi jo nešiojamąjį kompiuterį nugvelbusią šernę / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Elsos vardas duotas šernei, kuri rugpjūčio pradžioje iš nudisto Berlyne nukniaukė plastikinį krepšį su kompiuteriu. Nuotraukos, kaip nuogas vyras vaikosi gyvūną, apskriejo žiniasklaidą visame pasaulyje. Šernei pavyko nuo vyro pasprukti kartu su dviem savo šerniukais.

Tačiau dabar pareigūnai neatmeta galimybės, kad Elsą teks nušauti – kaip ir kitus čia gyvenančius šernus, rašo BBC.

Jie teigia, kad aplink Teufelssee ežerą Berlyne gyvenantys šernai prarado įprastą savo bailumą – paprastai gyvūnai baidosi žmonių ir jų vengia, bet dabar jų elgesys pasikeitęs.

Miškininkė Katja Kammer rbb24 sakė, kad šernė „turėtų būti pašalinta“, nes teritorijoje yra per daug šių gyvūnų, kurie gali būti agresyvūs ir platinti ligas, įskaitant ir kiaulių gripą. Pašalinimas, ji pridūrė, nebūtų šernės perkėlimas į kitą teritoriją, nes tam reikėtų aptverti zoną.

Visgi vėliau patikslinta, kad turinti vadą šernė nebūtų nušauta – bent jau tol, kol šerniukai paaugs ir sugebės patys savimi pasirūpinti.

Šernai prie žmonių priprato dėl pačių žmonių elgesio. Jie mėgsta gyvūnus maitinti obuoliais, sumuštiniais.

Per metus Berlyne nušaunama apie 2 tūkst. laukinių šernų, medžioklės sezonas prasideda rudenį.

Elsos situacija atkreipė gyvūnų teisių gynėjų dėmesį. Internete sukurta peticija, kuria raginama išgelbėti „akiplėšą, bet taikią“ šernę. Ją pasirašė jau daugiau nei 13 tūkst. žmonių.

Peticijos kūrėja Jeanine Pasteleurs aiškina, kad Elsa jau daug metų taikiai šioje teritorijoje sugyvena su žmonėmis. Ji pabrėžia, kad šernė nėra agresyvi: „Ji turėjo jėgos smarkiai sužaloti tą vyriškį, ir – žvelgiant iš šernės perspektyvos – turėjo teisę tam. Bet ji to nepadarė!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius