-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suklastotą COVID-19 pažymėjimą Danijoje rodžiusiam lietuviui – kalėjimas

25-erių lietuviui Danijoje – kalėjimas, deportacija ir draudimas atvykti į šalį po jos. Tokia bausmė jaunam vyrui paskirta už tai, kad norėdamas patekti į šalį parodė suklastotą COVID-19 pažymėjimą.
ES skaitmeninis COVID pažymėjimas
ES skaitmeninis COVID pažymėjimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip pranešė Pietų Jutlandijos policija, praėjusią savaitę Sionderborgo teismas nuteisė 25 metų vyrą iš Lietuvos už duomenų klastojimą. Jis buvo sulaikytas birželio 13 dieną prie Froslev sienos ir pateikė pareigūnams suklastotą COVID-19 pažymėjimą.

Vyrui teismas skyrė 80 dienų įkalinimo bausmę, tuomet jis bus deportuotas iš Danijos ir 6 metus negalės į ją atvykti.

Lietuvis teisme savo kaltės nepripažino.

Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas prieš mėnesį pranešė, kad gauta informacija, jog lietuviai bando išvykti iš Jungtinės Karalystės su padirbtais COVID-19 testais. Už tai gresia didžiulės baudos, įspėjo jis.

„Testai yra sugeneruojami pasinaudojant svetimais duomenimis arba išvis sukuriami neegzistuojančiais duomenimis. Skenuojant QR kodą arba tikrinant identifikavimo numerį, iš karto matosi, kad testas netikras“, – įspėjo L.Pernavas.

Dėl koronaviruso pandemijos Danijoje laikinai įvesta valstybės sienų kontrolė.

Priklausomai nuo epidemiologinės situacijos, visos šalys yra sugrupuotos į „žalią“, „geltoną“, „oranžinę“ ar „raudoną“ zonas.

Lietuva šiuo metu yra priskiriama prie geltonųjų valstybių. Atvykstantiems iš Lietuvos saviizoliacija nėra privaloma. Į Daniją įleidžiami asmenys su pilna vakcinacija arba persirgę COVID-19 infekcija, arba turintys neigiamą COVID-19 testą (PGR testas turi būti atliktas ne anksčiau nei 72 val. prieš atvykimą, greitasis antigenų – ne anksčiau nei 48 val. prieš atvykimą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius